Op slechts een half uurtje fietsen van het centrum van Utrecht ligt de prachtige Buitenplaats Doornburgh aan de Vecht. Hier vind je priorij Emmaus, een bijzonder klooster. Ontworpen en gebouwd in 1966 door Jan de Jong, volledig volgens de Bossche School stijl. De Jong had één doel: het creëren van ritme, zodat er ruimte is voor innerlijke rust en bezinning. Dit is dan ook de rode draad van deze editie van De Maaltuin. Gasten van De Maaltuin worden uitgedaagd om de stoute schoenen uit te trekken en zich volledig over te geven aan het ritme en de rust van priorij Emmaus.
De Maaltuin trakteert haar gasten op een bijzonder 5-gangen diner, waarbij chef Paul Oldemenger zich volledig laat inspireren door de locatie en haar verhalen. Het menu blijft nog even geheim, maar je kunt in ieder geval rekenen op heerlijke gerechten, bomvol lokale- en seizoensproducten. In de zogenaamde refter van het klooster, waar de zusters vroeger ook hun maaltijden nuttigden, strijken de gasten neer voor het diner aan lange tafels. De Maaltuin bootst dit gezusterlijke leven na: een avond gezamenlijk eten, om zo een moment van verbinding en samenzijn te creëren.