Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
RESULTATEN TWEEDE ONDERNEMERSPEILING PROVINCIE UTRECHT
1 oktober 2020 | 1 minuten lezen

Medio september zijn de resultaten van de tweede ondernemerspeiling in de provincie Utrecht gepresenteerd. De eerste enquête vond in april plaats, de tweede in juli. Meer dan 2.000 ondernemers vulden de vragenlijst in.

Uit de enquête blijkt dan een derde van de ondernemers in de provincie Utrecht nauwelijks, of zelf positieve effecten van de coronacrisis ervaart. Anderzijds geeft bijna een kwart van de ondernemers aan dat het bedrijf in de gevarenzone verkeert en dan meer steun of herstructurering nodig is om te kunnen overleven.

In de peiling is ook gevraagd naar de steunmaatregelen, waar zo’n 40% van de ondernemers gebruik van maakt. Het uitstel van belastingen is het populairst, en verder blijkt dat er behoefte is aan een aanpassing of extra steun van de landelijke maatregelen, zoals meer maatwerk.

De derde en laatste peiling staat gepland voor november van dit jaar. Meer informatie is te vinden via de website.

Bouw & VastgoedCommunicatie & MediaDienstverleningGroothandelHoreca & RecreatieIT & ICTIndustrieOnderwijs & CultuurTransport & AutobrancheZorg & WelzijnEemvalleiLekstroomLopikerwaardUtrechtWoerden