fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
ROM Utrecht Region, Ponooc en BOM investeren EUR 2,5 mln in mobiliteitsplatform Tranzer
9 maart 2023 | 4 minuten lezen

ROM Utrecht Region, Ponooc en BOM investeren gezamenlijk 2,5 miljoen euro in mobiliteitsplatform Tranzer. Het is de eerste investering van ROM Utrecht Region in Amersfoort.

Tranzer heeft een ticketing- en betaalplatform ontwikkeld dat reizigers in staat stelt vanuit hun favoriete app tickets te kopen voor het openbaar vervoer in Nederland én Europa. De financiering die Tranzer op heeft gehaald, zal gebruikt worden om het platform verder te automatiseren en de omzet van het bedrijf verder te laten groeien.

Het unieke aan het platform dat Tranzer heeft ontwikkeld, is dat je in één keer betaalt voor je OV-reis van A naar B, voor alle vormen van vervoer die je onderweg gebruikt. De Amersfoortse scale-up is dankzij dit concept de grootste aanbieder van vervoertickets in Europa geworden.

Sanneke Mulderink van Tranzer: “Wij geloven erin dat plannen, boeken en betalen voor het OV wereldwijd steeds meer geïntegreerd zal worden in een totale reis. Denk hierbij aan het boeken van een hotel of vliegticket waarbij ook de trein of bus naar de eindbestemming direct wordt geboekt. Je hoeft hiervoor dan geen aparte app meer te installeren maar je krijgt het aanbod direct vanuit je favoriete app. Maar wij verwachten ook dat grote wereldwijde planners openbaar vervoer tickets zullen gaan aanbieden in de nabije toekomst. Het is voor zogeheten super apps mogelijk om met Tranzer te integreren via een API of via een portal.”

Jeffrey Williams van ROM Utrecht Region vult aan: “Ondanks nieuwe infrastructuur wordt voorspeld dat files in en rond stedelijke gebieden zullen toenemen. Mobility-as-a-Service biedt hiervoor een oplossing door het gebruik van het openbaar vervoer voor reizigers te vereenvoudigen. Met haar geavanceerde platform en deskundige managementteam is het in Amersfoort gevestigde Tranzer goed gepositioneerd om van deze trend te profiteren. Wij steunen het bedrijf graag in dit traject.”

Utrecht