Quote_teken_links

RSM EN NYENRODE BUSINESS UNIVERSITEIT
LANCEREN EUROPESE VASTGOED TAX GUIDE

OnderNamenlid RSM International uit Utrecht en Nyenrode Business Universiteit gevestigd te Breukelen lanceren vandaag de tax guide voor commercieel vastgoed in Europa. De gids geeft cross-border ondernemingen, investeerders en andere belanghebbenden een uitgebreid overzicht van vastgoed belastingheffingen in verschillende Europese landen.

De gids volgt de vastgoed cyclus van aankoop, eigendom en verkoop van commercieel vastgoed dat in portfolio wordt gehouden (direct of indirect) door binnenlandse of buitenlandse investeerders en juridische entiteiten. RSM en Nyenrode hebben de gids in nauwe samenwerking ontwikkeld.

Onno Adriaansens, hoofd vastgoed RSM Nederland en co-voorzitter RSM Real Estate Sector Team Europe: ‘Deze tax guide onderstreept één van onze basis principes: Think global, Act local. Informatie over lokale belastingheffingen en audit uitgangspunten stelt onze cliënten en partners in staat om cross-border vastgoed transacties uit te voeren om hun bedrijfsdoelstellingen te realiseren. RSM’s lokale vastgoeddesk is een katalysator om in verbinding te komen met RSM’s uitgebreide netwerk op het gebied van vastgoedexpertise en haar vastgoedprofessionals.”

Tom Berkhout, hoogleraar vastgoed en academisch directeur fiscaal recht aan Nyenrode Business Universiteit, vult aan: ‘De tax guide biedt een compact overzicht van de complexe fiscale wereld voor vastgoed. De redacteuren zijn lokale RSM tax-specialisten die hun cliënten op dagelijkse basis adviseren over een breed scala aan fiscale vastgoedthema’s.’