Quote_teken_links

SJORS FRÖHLICH VOORGEDRAGEN ALS NIEUWE BURGEMEESTER VAN VIJFHEERENLANDEN 

De gemeenteraad heeft in een buitengewone besloten raadsvergadering op 9 oktober 2019 besloten om Sjors Fröhlich (52) voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Vijfheerenlanden.

Fröhlich is nu hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. De uitkomst van de besloten raadsvergadering is tijdens de openbare raadsvergadering op dezelfde avond bekendgemaakt door de voorzitter van de vertrouwenscommissie. De nieuwe burgemeester volgt Jan Pieter Lokker op die sinds afgelopen januari waarnemend burgemeester is.

De vertrouwenscommissie heeft de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid op basis van de profielschets die de gemeenteraad op 16 mei 2019 heeft vastgesteld. De gemeenteraad herkent in Fröhlich de belangrijke aspecten als innovatief en creatief, doorzettings- en inlevingsvermogen vanuit de profielschets. De gemeenteraad ziet hem als de enige echte Vijfheerenlander die het bestuur, organisatie en inwoners mee kan nemen naar een bruisende gemeente met veel ambitie.

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en aan de commissaris van de Koning aangeboden. De benoeming is definitief na ondertekening van het Koninklijk Besluit.

Foto: Erik Borst