Quote_teken_links

SLOWTRIATLON: NIEUW SPORTEVENT IN HET GROENE HART

Er komt een nieuw sportevenement naar Nederland, waaronder naar het Groene Hart: SLOWTriatlon®. De naam zegt het al: het is de bekende triatlon, maar dan “slow”, zodat sporters van alle niveaus en leeftijden mee kunnen doen. Het vindt op 26 juni plaats bij Buitenplaats Kameryck.

De Triatlon is in binnen- en buitenland zeer bekend, maar dan exclusief gericht op de sportieve prestatie. Bij deze SLOWTriatlon draait het minder om de tijd, maar volledig om de beweging, de natuur en de cultuur. Dezelfde afstanden worden afgelegd maar dan op een ontspannen manier waarbij veel oog is voor het sociale aspect. Het event is bedacht door door Fons van Rooij, die merkt dat dit sportevenement perfect aansluit bij de huidige belevingswereld: ‘Het lijkt erop dat dit evenement precies op het juiste moment komt, nu de behoefte aan natuurbeleving, bewegen en gezondheid bij veel mensen met stip op 1 staat’.

Deelnemen aan de SLOWTriatlon kan als individu, met een vrienden- of vriendinnenclub, kind, partner, bedrijf of de hele familie. Het decor is een natuurrijke omgeving met daarnaast vermaak uit de regio zoals muziek en acts. De regio komt tevens terug in het eten en drinken dat gedurende de dag beschikbaar is. Het is aan de deelnemers zelf hoe ze de afstanden afleggen. Zwemmen kan met de ouderwetse schoolslag of met de vlinderslag. Het fietsen kan op een stadsfiets, wielrenfiets of e-bike. En het wandelen mag lopen of rustig joggen zijn.

Op 26 juni staat de editie in ’t Groene Hart, bij Buitenplaats Kameryck, op het programma. Er is ook nog een editie in Friesland in september en op 7 oktober volgt een zwembadeditie in Woerden. De kaartverkoop is inmiddels gestart.