Quote_teken_links

SMINK VASTGOED GAAT ÉÉN VAN DE EERSTE ENERGIEOPSLAGSYSTEMEN VAN NEDERLAND PLAATSEN

Smink Vastgoed uit Nijkerk gaat als één van de eerste bedrijven in Nederland een energieopslagcontainer plaatsen. Het systeem komt te staan bij Power Sonic, een huurder van één van de bedrijfspanden van Smink Vastgoed en specialist in batterijoplossingen. De container kan 500 kilowattuur opslaan. 

Bij Smink Vastgoed zijn ze dagelijks intensief bezig met duurzaamheid. Dankzij hun expertise op het gebied van duurzaam bouwen en het renoveren van bedrijfspanden hebben ze de afgelopen twee jaar een besparing van 959.480 kilo CO2 gerealiseerd. Dat staat gelijk aan 28.636 nieuwe bomen, zo schrijft Amersfoortbusiness.nl. Opslag van energie is de volgende stap, vertelt Simon Smink, de derde generatie in het bedrijf, in het stuk.

Het opslagsysteem gaat op twee manieren ingezet worden, zo valt te lezen op de website van Smink Vastgoed. Enerzijds zal de energie die door de zonnepanelen wordt opgewekt in dit opslagsysteem worden opgeslagen om deze ‘s nachts weer te gebruiken. Anderzijds zal dit opslagsysteem gebruikt gaan worden om het energienet te ontlasten. Op zonnige dagen met veel wind wordt er veelal meer energie opgewekt dan het energienet kan verwerken. Op zo’n moment zal dit overschot in het opslagsysteem geladen worden. ‘Wanneer er juist veel vraag naar stroom is, kan de batterij ook het net ondersteunen door juist stroom te exporteren. Zo zorgen we er samen voor dat het energienet van Nederland klaar voor de toekomst blijft’, aldus het bedrijf.

Foto 2: Pand Power Sonic