SNOLLEBOLLEKES OP JE FEESTJE? 

Vernooy Catering regelt het!

Een lunch met broodjes bestellen kan prima bij Vernooy Catering, maar wie een compleet verzorgd Oktoberfest wil met optredens van bijvoorbeeld De Snollebollekes, kan ook terecht bij Paul Vernooy. Het cateringbedrijf is sterk in het totale pakket: van kleine bestellingen tot de grotere evenementen.

Het is een druk jaar geweest voor Paul en zijn medewerkers. ‘We hebben zeker niet stilgezeten en hebben mooie klussen mogen verzorgen, zoals een Oktoberfest met 180 gasten en een bomvol programma met onder andere optredens van De Snollebollekes en Henk Dissel. En pas verzorgden wij een walking dinner waar Anita Meijer kwam optreden.’ Paul regelt deze optredens ook allemaal zelf. ‘We beginnen steeds meer op een klein evenementenbureau te lijken.’ Deze richting komt niet helemaal uit de lucht vallen. ‘Dat komt voort uit mijn interesse en mijn achtergrond. Ik kom zelf uit deze branche en ik kan mijn creativiteit erin kwijt. Sinds circa een jaar hebben we een nieuwe chefkok die ook erg creatief is. Mede door zijn komst denken en doen wij nu veel breder. Zo werken wij momenteel aan een compleet aangekleed verrassingsfeest voor een klant. Het wordt een winter feest met een walking dinner met als dessert een candyshop in een iglo!’ Paul geniet duidelijk van de voorpret. ‘Dit soort concepten verzin ik samen met de chefkok.’

Een telefoonnummer
‘Het valt onder een stukje maatwerk waar we sterk in zijn. We leveren personeel, materiaal, aankleding, catering en entertainment. Wat wij zelf niet in huis hebben, huren wij in, zoals licht en geluid. Daarvoor werk ik met goede partners waarmee ik warme contacten onderhoud. En de klant heeft maar één telefoonnummer. Bijkomend voordeel is dat we door het aanbieden van zo’n totaalpakket voordeliger zijn dan de concurrent. We kunnen hierdoor ook snel schakelen. Zoals tijdens deze wisselvallige zomer: wel of geen tenten, wel of geen vlonder, we regelen het gewoon! Van zo’n opdracht vormt uiteindelijk de catering nog maar een klein onderdeel.’ Deze service zit ook in kleine dingen, legt hij aan de hand van een voorbeeld uit. ‘Tijdens de enorme warme dagen belde een klant om half elf of ik om twaalf uur een vriezer vol raketjes kon neerzetten. Uiteraard gaan wij dat regelen, hoe lastig dit ook lijkt. Het woord “nee” komt niet voor in mijn woordenboek.’

‘Beloof niet meer dan je waar kunt maken, maar lever meer dan je hebt beloofd. Dat doen wij iedere dag’

Nieuwe lunchkaart
Naast de evenementen richt Paul zich net zo goed op de dagelijkse catering. ‘Samen met de chefkok hebben we ook een nieuwe lunchkaart samengesteld, waarmee we weer andere klanten kunnen bereiken. We hebben ons assortimenten uitgebreid. Het broodje kroket blijft altijd, maar we hebben nu ook seizoensgerechten zoals een pasteitje met een stoofschotel van wild en in het voorjaar staan uiteraard de asperges op de kaart. Nieuw zijn ook de “healthy” producten en een wisselend gerecht van de week. Ook bieden we meer mogelijkheden voor buffetten en walking dinners.’

Gezellig team
Door het uitbreiden van de diensten, het assortiment en het vergroten van de klantenkring is Vernooy Catering ook gegroeid. ‘Er werken hier nu ongeveer zestien mensen en dat is perfect. Groeien naar dertig man personeel hoeft van mij niet, want ik wil dat persoonlijke karakter van ons bedrijf vasthouden. Hier loopt een vaste ploeg jongens die onze denkwijze en ons DNA overbrengen op de klant. We hebben bijna geen verloop in personeel en de sfeer onderling is nog beter! We doen regelmatig wat samen, want na inspanning is er tijd voor ontspanning. Hoewel het hier ook juist tijdens de hectische perioden, zoals met kerst, enorm gezellig is. Iedereen zet zijn schouders eronder en heeft het leuk met elkaar.’

De goede onderlinge sfeer en de vaste gezichten, vertalen zich naar prettig klantcontact. ‘We werken vaak op dezelfde locaties en daar zet ik ook altijd dezelfde teams neer. We zijn al tien jaar de vaste cateraar voor crew en artiesten op publieksevenementen rondom Utrecht. Dat Miss Montreal dan naar onze kok toeloopt voor een praatje, omdat hij een bekend gezicht voor haar is, is gewoon leuk.’

2020
Voor komend jaar staat het team van Vernooy Catering alweer mooie opdrachten te wachten. ‘We zijn één van de vaste cateraars geworden van Oranjerie Kasteel Sandenburg en daar staan al meerdere bruiloften op de agenda. Gericht op de toekomst, wordt eind dit jaar een nieuw softwarepakket geïmplementeerd. Zo worden betalingen en offertes meer geautomatiseerd en wordt betalen via iDeal mogelijk. De wereld verandert en wij veranderen mee. En hoewel wij maatwerk leveren, willen we proberen de automatisering erachter sneller te laten verlopen.’

‘We zijn niet de grootste en dat willen we ook zeker niet worden, maar we staan meer dan honderd procent achter ons product. En onze opdrachten hoeven niet alleen uit de grote successtory’s te bestaan. Gewoon een lekkere broodjeslunch bezorgen bij een vergadering van en paar man; daar haal ik evenveel plezier uit. Bij een klant op de muur hangt een toepasselijke spreuk: “Beloof niet meer dan je waar kunt maken, maar lever meer dan je hebt beloofd.” Dat doen wij iedere dag.’