fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
SOMT University opent meetstraat voor algemene gezondheid
5 mei 2022 | 2 minuten lezen

SOMT University of Physiotherapy heeft onlangs een meetstraat geopend waar Amersfoorters elke twee jaar onderzocht worden op hun algehele gezondheid. De universiteit hoopt daarmee waardevolle data over gezond ouder worden te kunnen verzamelen.

In deze AMCOHF-studie worden bijna drieduizend inwoners van 55 jaar en ouder uit de gemeente Amersfoort tien jaar lang gevolgd. ‘We willen hierbij zoveel mogelijk data te verzamelen met als doel om voorspellende factoren voor gezond ouder worden te bepalen. De meetstraat speelt een belangrijke rol in dit onderzoek. Hier komen de deelnemers elke twee jaar langs om onder andere hun hart- en longcapaciteit en hun reactiesnelheid te laten meten en om diverse krachttesten te doen.’

Met de resultaten uit dit langlopende onderzoek wil SOMT voorspellende modellen ontwikkelen die gebruikt kunnen worden in klinisch redeneermodellen in de praktijk. Met deze voorspellende modellen kunnen preventieve programma’s ontwikkeld worden om mentale en cognitieve achteruitgang te beperken. Ook bieden de onderzoeksresultaten een basis voor het ontwikkelen van zorgproducten en landelijke zorgmodellen. Alle kennis die in de studie wordt opgedaan, krijgt direct een plek in het bachelor- en masteronderwijs van SOMT.

Eemvallei