STELA VASTGOED BOUWT NIEUW BEDRIJFSPAND IN NIEUWEGEIN

Duurzaam, groots en perfect afgewerkt

Een goed bedrijfspand is een van de belangrijkste voorwaarden voor een goede bedrijfsvoering, zo is de overtuiging van Bob Miltenburg van Stela Vastgoed. Als ondernemer in het onroerend goed heeft hij een neus voor goede locaties en bedrijfspanden. Het nieuwste paradepaardje is een nog te bouwen pand van maar liefst drieëntwintighonderd vierkante meter in Nieuwegein. Huren is nog mogelijk.

‘Ik heb panden altijd al liever in mijn eigen bezit gehad’, zegt Bob. ‘Dat zit een beetje in me. Als je een eigen pand hebt, kun je alles maken zoals je het zelf wilt. Het was dus uiteindelijk niet verrassend dat ik ondernemer in het onroerend goed ben geworden.’ Stela Vastgoed – de naam bestaat uit de voorletters van de twee voornamen van zijn kinderen – ontstond in eerste instantie omdat Bob’s andere bedrijven, Milin en Sentho, (grotere) panden nodig hadden. ‘Ik ben toen gaan investeren in onroerend goed voor mijn eigen ondernemingen, in Nieuwegein en Uden. Vervolgens kreeg ik vanuit mijn netwerk en vanuit de markt steeds vaker de vraag of ik een bedrijfspand kon regelen. Zo groeide Stela Vastgoed langzaamaan uit tot projectontwikkelaar en investeerder in vastgoed. Een mooie markt waarin we als doel hebben om ons vastgoed zo goed mogelijk te beheren en zo voor onze huurders een optimale werkplek te creëren.’

‘Het is voor élk bedrijf dat de combinatie zoekt tussen kantoor en grote opslaghal interessant’

Een verzorgd pand is volgens Bob een belangrijke voorwaarde om ook je business goed te kunnen runnen. ‘Zonder een goed pand heb je ook geen goede bedrijfsvoering. Als iets netjes is afgewerkt en er goed uitziet, kun je ook netjes werken. Is het pand een rommelig geheel, dan is het ook in je hoofd rommelig. Daarom vind ik het belangrijk om al ons vastgoed netjes te beheren. De bestrating eromheen is mooi afgewerkt, er is geen onkruid, de entree is overzichtelijk opgesteld, het is binnen schoon en alle faciliteiten zijn aanwezig. Ik ontzorg huurders hier graag in. Met een net pand maak je ook een goede indruk op iedereen die bij je over de vloer komt. Je laat zien dat je je business serieus neemt en als werkgever een fijne werkplek wilt creëren voor je werknemers.’

Nieuw pand
Een nieuw stuk onroerend goed van Stela Vastgoed is momenteel in aanbouw. Bob: ‘In 2015 heb ik nog een stuk grond naast ons Milin-pand in Nieuwegein gekocht, met het oog op de toekomst voor Stela Vastgoed. Daar zijn we momenteel druk bezig met de bouw van een nieuw pand van drieëntwintighonderd vierkante meter. Er zijn in totaal drie hoogwaardige multifunctionele bedrijfsruimtes. We hebben twee multifunctionele bedrijfsruimtes van zeshonderdvijftig vierkante meter met honderd vierkante meter kantoor en één multifunctionele bedrijfsruimte van zeverhonderd vierkante meter beschikbaar. Ook is er de mogelijkheid om gecombineerd te huren. Bijvoorbeeld dertienhonderd vierkante meter multifunctionele bedrijfsruimte met tweehonderd vierkante meter kantoor.’ Stela Vastgoed is hierin flexibel. ‘Het is voor élk bedrijf dat de combinatie zoekt tussen kantoor en een hoogwaardige multifunctionele bedrijfsruimte interessant. Het pand is afgewerkt op het hoogste niveau. De vloerbelasting is 2.500 kg/m² en er zijn verschillende krachtstroomvoorzieningen, een omheining en camerabeveiliging. Het heeft een hoge isolatiewaarde en wordt duurzaam gebouwd met ledverlichting en zonnepanelen. Kortom; een hoge kwaliteit die het pand toekomstbestendig maakt. Bovendien zit het op een goed bereikbaar en verzorgd industrieterrein, vlakbij een park en water.’

Uitbouwen
Bob zal zich de komende jaren blijven focussen op het onroerend goed en verder kijken wat er op zijn pad komt. ‘Het bouwen van een pand is mooi, omdat je direct resultaat ziet. Je bouwt iets op. Met een bedrijf is het eigenlijk net zo: je ziet je onderneming groeien, er komen andere mogelijkheden op je af. Ik vind dat ondernemen leuk moet blijven. Zo begon ik met Milin en Sentho, maar daar zitten inmiddels twee goede algemeen directeuren die de boel runnen. Ik zorg ondertussen dat alles voor hen aanwezig is om hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Als ondernemer heb ik zelf ook niet echt een doel; ik doe wat ik leuk vind en waar ik iets in zie. Zo is Stela Vastgoed ook ontstaan. Als die relatie mij niet had gevraagd of ik een pand voor hem wist, had ik misschien niet over zo’n onderneming nagedacht. Nu is het dagelijkse business en ben ik eigenlijk altijd op zoek naar nieuwe panden of locaties waar ik iets neer kan zetten. Ondernemers moeten weten wat ze kopen of huren; geen addertjes onder het gras. Er komt een mooi pand in Nieuwegein aan wat – denk ik –  voor heel veel bedrijven interessant kan zijn. Dit pand gaat Oranjeborch Makelaars verhuren. Ondertussen hoop ik Stela Vastgoed uit te bouwen naar een mooi vastgoedbedrijf met een vaste kring van huurders die het naar hun zin hebben in hun nieuwe werkomgeving. Dat zijn in eerste instantie bedrijfspanden, maar ik wil me ook graag verdiepen in woningbouw. Inmiddels zijn daarin de eerste panden al aangekocht en gedeeltelijk verhuurd. Niks moet, ik wacht gewoon af hoe het loopt. Komt het, dan komt het, komt het niet, dan niet.’