fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

STEPHANIE MEIJERS GEEFT HOTSPOT NIEUW GEZICHT

Van voor tot achter en alles daartussenin: iedereen in Harmelen kent ’t Scheepje Happen & Tappen. Wat bijna zijn hele bestaan bekendstond als “het café bij de brug”, is nu ook een modern, knus (lunch)restaurant met groot terras. Enerzijds werden die veranderingen ingegeven door corona, anderzijds door de ontembare energie van eigenaresse Stephanie Meijers, die het van haar ouders overnam.

‘Ik wil de hele dag door gasten kunnen ontvangen bij ’t Scheepje’

Zeg eens eerlijk, vind je het momenteel nog wel leuk om te ondernemen?
‘Zeker wel! Natuurlijk is het geen fijne tijd voor de horeca, maar ik blijf mijn schouders eronder zetten hoor. Dat is ook wel het voordeel van het hebben van een familiebedrijf. Als ik niet de zekerheid had van wat mijn ouders hebben opgebouwd had ik er misschien wel anders ingestaan. Maar ik zou niet weten wat ik leuker vind dan dit, dus ik ga gewoon lekker door! Neemt niet weg dat ik hoop dat we hier weer snel heel veel mensen kunnen ontvangen.’

Harmelen en omgeving weet jullie inmiddels ook te vinden voor heerlijke afhaalmaaltijden. Hoe zit dat?
‘’t Scheepje was altijd alleen maar café, met een paar simpele borrelhappen en maaltijden. Dat vond ik saai, want vaak zat ik tot drie uur ’s middags te wachten op de eerste cafégasten. Ik wilde graag de hele dag door mensen kunnen ontvangen en ook andere doelgroepen aanspreken. Cafégangers zijn nu eenmaal anders dan restaurantgangers. De (groot)ouders van mijn vrienden wilden bijvoorbeeld nooit mee naar ’t Scheepje, want “dat is een café”. Die drempel wilde ik wegnemen, hoe blij ik ook ben met onze vaste gasten. Daarom zijn we een uitgebreidere lunch- en avondkaart gaan maken. We hebben onze rookruimte omgebouwd tot serre met extra tafels en ook het terras is groter geworden. Er staan nu twintig tafels aan de waterkant. Daar zit je straks in het voorjaar of in de zomer heerlijk.’

Ben jij net zo’n ondernemer als je ouders waren?
‘Mijn vader was een ondernemer die het altijd allemaal “gezellig” vond. Hij is meer een doener en stond altijd achter de bar. Mijn moeder deed alles aan de achterkant. Ik ben een goede mix. Ik ben heel gedreven; het is niet zo dat ik mijn personeel aan het werk zet om vervolgens achterover te hangen. Ik ben er zeven dagen in de week en altijd bezig met het bedenken van ideeën. Ook doe ik zelf de social media. Als ik ons weekmenu erop zet, krijg ik meteen bestellingen binnen. Ik vind het superleuk om met van alles bezig te zijn.’

Wat heb je het meest gemist tijdens de lockdown?’
‘De mensen, zonder twijfel. Gewoon een praatje met elkaar maken en het alle gasten naar de zin maken. Ik hoop echt dat alles uiteindelijk weer normaal wordt. Dat er een moment komt dat ik mensen niet meer hoef te wijzen op een mondkapje. Dat we gewoon weer onbezorgd met z’n allen aan de bar kunnen zitten en samen een feestje kunnen bouwen. Ik kan niet wachten!’

InterviewHoreca & RecreatieRestaurant/ barWoerden