Quote_teken_links

STUDENTEN TECH CAMPUS 
PRESENTEREN HUN PROJECTEN OP TECHNIEKMARKT

Studenten van de Tech Campus in Nieuwegein presenteren op donderdagmiddag 23 januari ruim zeventig van hun projecten en/of stagebedrijven op de Techniekmarkt in Nieuwegein. Ook dit jaar zijn er weer veel opvallende en spraakmakende projecten, aldus ROC Midden Nederland. Voorbeelden zijn: Kitcar, Cloudcomputing, Circulair bouwen, Waterstof raceteam en Vakantiewoning.

Leerlingen uit het voorgezet onderwijs die sinds dit schooljaar deelnemen op de Tech Campus vertegenwoordigen tijdens de Techniekmarkt hun opleiding vmbo-mbo Robotica (keuzevak) en PIE (doorlopende leerlijn). Ook vindt de kick-off plaats van het nieuwe project Farmbot: de robot met groene vingers. Op de Tech Campus leren studenten op school in projecten en in de praktijk tijdens stage. De aanwezige studenten volgen een van de voltijds (BOL) niveau 4 opleidingen in de richtingen bouwkunde, civiele techniek of meubelontwerp, technicus engineering, software development, ICT systems of security en motorvoertuigentechniek en (after)sales. Tijdens de techniekmarkt krijgen zij de kans om bezoekers te laten zien aan welk project zij de afgelopen periode hebben gewerkt of bij welk bedrijf ze stage hebben gelopen.

Wedstrijd
Aan de techniekmarkt is een wedstrijdelement toegevoegd. Studenten strijden in verschillende categorie├źn om de titel van: Beste ambassadeur, Meest creatief, innovatief of professioneel en Aanstormend talent. De vakkundige jury bestaat elk jaar uit enkele alumni en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven.

Iedereen is van harte welkom om de techniekmarkt bij te wonen. Deze is van 14:00 tot 16:00 uur bij het Tech College aan de Harmonielaan 2 in Nieuwegein. Aanmelden is niet nodig.

Fotobijschrift: Enthousiaste studenten tijdens de jaarlijkse techniekmarkt