Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Paul Oosterlaken is directeur van Kiremko uit Montfoort.
po@kiremko.com

Te duur!

20 december 2021 | 2 minuten lezen

Nog even en we zitten weer in een volledige lockdown. De besmettingen lopen op en de volgende variant van het virus heeft zich aangediend.

Gezien de huidige situatie heeft het kabinet geen andere keus dan onze vrijheden verder te beperken. Iedereen heeft wel een mening over de keuzes die de overheid maakt, maar de zorg moet wel overeind blijven. Het is natuurlijk diep triest dat operaties uitgesteld moeten worden vanwege capaciteitsgebrek. 

Dat ze de ellende gedeeltelijk zelf veroorzaakt hebben willen de regeringspartijen en ons kabinet niet zien. Niet op tijd investeren in de zorg leidt tot tekorten. Iedere ondernemer weet dat je op tijd moet investeren omdat je anders kopje onder gaat. Daar zit dan ook het grote probleem. De mensen die ons land proberen te leiden zijn geen ondernemers. Het zijn goed willende amateurs die nog nooit een cent hebben verdiend en vooral bezig zijn om de centen die anderen verdienen uit te geven. En dan vooral aan de stokpaardjes die ze zelf berijden en belangrijk vinden. Dat je hard wegrent uit de kamer als er gestemd moet worden over de verhoging van de salarissen van de zorgmedewerkers helpt ook niet. Het is te duur! Het is echter vooral beschamend. Het is dan ook geen wonder dat er geen nieuwe medewerkers worden gevonden die in de zorg willen werken. Een CliniClown verdient meer dan een IC-verpleegkundige. Dat zegt niets over de CliniClowns, maar alles over hoe wij, onze bestuurders en politici, naar de zorg kijken. Het moet vooral goedkoop. Dat noemen ze efficiënt. Het betekent voornamelijk veel geouwehoer en papierwerk en weinig zorg verlenen maar op papier klopt alles. Operatie geslaagd, patiënt overleden. Topprestatie geleverd! We kunnen trots zijn op ons werk.

‘De mensen die ons land proberen te leiden zijn geen ondernemers’

Geld investeren in de zorg is te veel gevraagd van onze bestuurders. Wel kunnen onze politici vele miljarden uittrekken om het gepruts van de Belastingdienst in de toeslagenaffaire enigszins te compenseren (als ze ooit aan uitbetalen toekomen, want ook daarin wordt vrolijk doorgeprutst). En de prutsers die de ellende veroorzaakt hebben zitten nog steeds op hun plek en krijgen nog elke maand hun salaris op hun bankrekening gestort. Het voelt aan alsof je een pyromaan moet betalen om de brand te blussen die hij zojuist zelf heeft aangestoken. Voor de bestuurders van ons land is dat geen enkel probleem. Als je dit als ondernemer veroorzaakt sta je voor de rechter en word je opgeknoopt aan de hoogste boom. Die vele miljarden worden beschikbaar gesteld zonder dat iemand er ook maar een vraag over stelt. Achteloos worden ze uit de diepe zakken van Wopke Hoekstra gevist. Bedenk echter wel dat de hardwerkende Nederlanders en de ondernemers die zakken weer moeten aanvullen. Daar gaan politici en schade veroorzakende ambtenaren niet bij helpen. Ik heb nog niet één van hen horen zeggen dat ze bereid zijn om salaris in te leveren om te helpen de door hen veroorzaakte schade te compenseren.

GroothandelFood (groothandel)Lopikerwaard