Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
TERBERG START MET TESTEN EERSTE WATERSTOF TERMINAL TREKKER
20 november 2020 | 1 minuten lezen

Na twee jaar ontwikkeling is Terberg Benschop deze maand gestart met het uitgebreid testen van de eerste waterstof terminal trekker. De concept terminal trekker wordt in samenwerking met zepp.solutions ontwikkeld en is nu bij United Waalhaven Terminals (UWT) in Rotterdam in bedrijf. Het testmodel wordt tussen conventionele diesel trekkers ingezet, met exact dezelfde werklast, terwijl het op afstand wordt gemonitord om een grote hoeveelheid data te verzamelen. Met de waterstoftrekker bouwt Terberg voort op hun multifunctionele platform-strategie voor breed inzetbare trekkers.

‘Ons doel is om steeds optimale prestaties voor zware toepassingen te bieden, in combinatie met een gunstige TCO’, stelt Rob van Hove, Managing Director Terberg Benschop. ‘Daarbij willen wij onze klanten helpen om hun doelstellingen op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Onze strategie is erop gericht om zoveel mogelijk flexibiliteit te bieden, zodat onze klanten zich kunnen aanpassen aan veranderende marktomstandigheden.’

De waterstoftrekker is ontworpen om dezelfde of meer trekkracht te leveren dan dieseltrekkers, maar dan zónder CO2 emissie en zonder het voortdurende lawaai van verbrandingsmotoren.

Bouw & VastgoedGrond- weg- en waterbouwMachines en apparatenIndustrieLopikerwaard