Quote_teken_links

TIVOLIVREDENBURG EN RABOBANK VINDEN CORONAPROOF INVULLING PARTNERSHIP

Het Utrechtse podium TivoliVredenburg en de Rabobank hebben in maart bekend gemaakt de komende vijf jaar samen te werken aan muziekeducatie. De voorgenomen gratis concerten en optredens op de Rabo Open Stage konden door de coronacrisis in eerste instantie niet doorgaan. De partners zijn erin geslaagd hieraan online toch invulling te geven, met een online podium voor amateurmuzikanten en muziekvideo’s voor kinderen.

Deze muziekvideo’s zijn onderdeel van het educatieproject de MuziekRoute. Een team muziekdocenten verzorgt normaliter muziekles aan basisschoolleerlingen. Nu de kinderen nog veel thuis zijn en alleen voor taal en rekenen op school komen, hebben de muziekdocenten muzikale meedoevideo’s gemaakt. De eerste video is 18 mei online gekomen en is het startschot van een zesdelige reeks.

In het vijfjarig partnerschap zal ook ruimte ontstaan voor ontmoetingen en real life projecten. Rients Schuddebeurs, voorzitter directie van Rabobank Utrecht blikt vooruit: ‘Samen met TivoliVredenburg willen we jongeren in Utrecht interesseren voor cultuur en ze de mogelijkheid geven om samen muziek te maken. De Rabo Open Stage is daarna de plek om hun kunsten voor het publiek te presenteren. Daarmee maken we voor zoveel mogelijk mensen het plezier van live muziek beleven én creëren bereikbaar.’