Quote_teken_links

TOPCHEFS OPENEN ZOMERRESTAURANT FIER IN DE MARIËNHOF 

Veel restaurateurs hebben te weinig ruimte voor gasten, terwijl de Mariënhof in Amersfoort die ruimte wel heeft, maar waar momenteel geen evenementen kunnen plaatsvinden. Het leidde tot een sprankelend initiatief. Onder de naam “FIER. Smaakmeesters in de Mariënhof” slaan vier chef-koks vanaf 1 juli tien weken lang de handen ineen in met één gezamenlijk, wekelijks wisselend menu.

De huidige leegstand in de gerestaureerde Mariënhof doet pandbewaarder Pieter Aalbers pijn. ‘Dit historische erfgoed heeft een bijzonder verhaal dat iedereen moet beleven. Daarom is het het ideale podium waarop we tien weken gaan “rocken”. Met eerlijke smaken, vakmanschap en ondernemerslef. Het maakt me “fier” om te zien dat restaurateurs, marketeers en leveranciers uit deze stad in barre tijden willen verrassen, verbinden en verzorgen. We zetten Amersfoort hier landelijk mee op de kaart’, vertelt Pieter.

Binnen de RIVM-norm verwelkomt FIER maximaal tachtig gasten per avond. De Singelzaal en Rôtisserie zijn twaalf meter hoog, alles is goed geventileerd en de tafels staan op anderhalve meter. ‘We hebben zin om de mensen weer eens lekker te verwennen’. De vier koks zijn Marco Blok, Barry Hamstra, Pépé Topper en Kars van Wechem. Meer informatie en reserveren via de website.  

Foto koks: Rodney Kersten