Quote_teken_links

UITVAARTVERZORGING MIDLAND
KRIJGT AANBESTEDING VAN WERK EN INKOMEN LEKSTROOM

Werk en Inkomen Lekstroom heeft een nieuwe aanbesteding uitgeschreven waaraan een aantal uitvaartbedrijven zich op in konden schrijven. Uitvaartverzorging Midland uit Benschop is als beste uit de bus gekomen en mag voor de komende vier jaar alle eenzame uitvaarten die onder de verantwoordelijkheid van de desbetreffende gemeenten vallen verzorgen.

Een eenzame uitvaart is een uitvaart waarbij er geen nabestaanden zijn of geen geldelijke middelen om de crematie of de begrafenis te verzorgen. Op dit moment is de gemeente waar de overledene zich bevindt, volgens de wet op de lijkbezorging, verantwoordelijk om voor de uitvaart zorg te dragen.

Sinds december 2013 verzorgt Uitvaartverzorging Midland alle eenzame uitvaarten voor Werk Inkomen Lekstroom, een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Lopik, IJsselstein, Nieuwegein, Houten en Vianen.

‘Wij zijn bijzonder dankbaar dat wij ook déze uitvaarten mogen begeleiden. Het past binnen onze aanpak  als het om verzorgen van uitvaarten gaat. Waardig en betrokken, met zorg en aandacht uitgevoerd.  Dus ook bij de eenzame uitvaart, omdat iedereen een waardig afscheid verdient’, aldus René Verweij.