Quote_teken_links

UTRECHTSE WONINGCORPORATIES ZORGEN VOOR ISOLATIEOPLOSSINGEN 

De drie winnende oplossingen van De Isolatie Uitdaging zijn EWS (VolkerWessels NieuwWonen), Qavity (Qbuilt & Cauberg Huygen) en Isoleren met Nanotechnologie (Vesta Chemicals, Barozzi Group en Svenska Aerogel). Dat maakte juryvoorzitter Diederik Samsom 25 juni bekend tijdens de finale. De winnende ideeën vormen een mix van oplossingen voor betere binnenmuur-, buitenmuur- en spouwmuurisolatie. De drie winnaars ontvangen ieder 20.000 euro aan innovatiegeld. Daarmee kunnen zij hun oplossing testen en verder ontwikkelen in proefwoningen van de corporaties.

De innovatiewedstrijd is georganiseerd door de Utrechtse woningcorporaties Bo-Ex, Portaal en Mitros. Diederik, juryvoorzitter en voorzitter van de klimaattafel “Gebouwde omgeving”: ‘Dit resultaat is hoopgevend, maar wat er hierna gebeurt is allesbepalend. De basis is gelegd, we hebben goede oplossingen gezien waar veel potentie in zit. Zaak is nu dat het niet bij één proefwoning blijft. De veertig inzendingen laten zien hoe belangrijk deze uitdaging is.’

Sympathisanten
Naast de drie initiatiefnemers, zijn ook 23 andere woningcorporaties betrokken bij De Isolatie Uitdaging. Zij herkennen het probleem en zijn sympathisant van het initiatief. De winnende oplossingen worden ook in hun woningen getest en/of toegepast. De sympathisanten vormen samen met de initiatiefnemers een kennisplatform voor andere woningcorporaties. Onder deze sympathisanten bevinden onder andere: de Alliantie, GroenWest, De Woningraat, en Woonstichting SSW.

Meer informatie over de winnaars: www.isolatieuitdaging.nl.