Quote_teken_links

Van Dijk Trucks levert bijzonder voertuig aan Jan van Dam Machine Transport

Jan van Dam Machine Transport uit Oudewater heeft halverwege juli een gloednieuwe Volvo FM500 in gebruik genomen. Bijzonder aan de nieuwste telg binnen de Van Dam-familie is het gewicht, in combinatie met de hoogte en het laadvermogen. De door CCH ontwikkelde Erkin-kraan met accupakket maakt de truck tot een uniek voertuig. Van Dijk Trucks Woerden heeft deze truck afgeleverd.

Dat Jan van Dam Machine Transport uit Oudewater houdt van specialistische voertuigen, wisten we al langer. Maar de nieuwste truck is wel echt een bijzondere. Jan van Dam: ‘We hebben al een vrachtwagen rijden met een zware autolaadkraan achterop, maar wilden er graag nog een bij. In overleg met CCH B.V. hebben we gekozen voor deze  truck met een 200- ton/meter autolaadkraan, als waardevolle toevoeging op ons bestaande wagenpark.


Bijzonder aan de truck is verder dat hij een doorrijhoogte van 2 meter 90 heeft. Roel Hoogendoorn, van Van Dijk Trucks Woerden, vertelt. ‘Om dat te realiseren heeft de vrachtwagen een volledig luchtgeveerd chassis om daarmee de hoogte te kunnen regelen. Daarnaast is ook de kraan laag opgebouwd, waardoor men met dit voertuig door een deuropening van nog geen 2 meter 90 een fabriekshal binnen kan rijden.