Quote_teken_links

VERKERK VOLVO BESTAAT VEERTIG JAAR

Verkerk Volvo uit Utrecht viert dit jaar zijn veertigjarig bestaan. Hoewel de beginselen van het bedrijf in 1960 liggen, kreeg het in 1981 officieel het Volvo-dealerschap in handen.

De heer Verkerk senior begon in 1960 op zestienjarige leeftijd een handeltje in brommers. Het ondernemerschap zit hem in zijn bloed en hij bouwt zijn bedrijfje verder uit met de in- en verkoop van auto’s. Daarnaast taxeert hij auto’s voor meerdere bedrijven en heeft hij een eigen rijschool. In deze tijd bevindt de werkplaats zich aan de Obrechtstraat en de showroom aan de Goedestraat, beide in Utrecht.

Na de overname van autobedrijf Landeweer op de Biltstraat in Utrecht werd Verkerk in 1978 officieel British Leyland Dealer en had het dealerschappen van onder andere van Austin, Daimler, Jaguar, Mini en Rover. Door de kwalitatieve problemen met de merken van Britsh Leyland en twee jaar later ook als Mazda-dealer, wil Verkerk de overstap maken naar Volvo. In 1981 krijgt het bedrijf het Volvo-dealerschap. Inmiddels zijn er vier Verkerk-vestigingen in de regio Utrecht. Het jubileum dit jaar zal onder andere aandacht krijgen op social media.