Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Waar Brabant en Utrecht samenkomen

Herman Rademaker, eigenaar van Rademaker Advies & Accountancy, vindt dat hij gezegend is met het beste van twee werelden: een hoofdkantoor in de Brabantse hoofdstad Den Bosch maar met een heel warm netwerk én een extra kantoor in Utrecht, de stad waar hij jarenlang werkte. Hij koestert zijn Utrechtse netwerk en alle mensen om hem heen dan ook enorm en geeft hen in deze coverstory het woord. ‘Voor mij draait alles om dingen samen doen, dus het zou gek zijn als alleen ik weer ons verhaal vertel.’

Een splinternieuw pand 

Het nieuwe kantoor van Rademaker in Den Bosch overtreft alle verwachtingen. Het drie verdiepingen tellende pand is warm, sfeervol en van alle moderne faciliteiten voorzien. De keuken is groter en mooier dan in menig huis. Bewuste keuzes, want het moest een kantoor worden waar het gevoel van samenzijn versterkt wordt en mensen met plezier naar toekomen. De collega’s beamen dan ook unaniem: ‘Deze sfeer past helemaal bij ons bedrijf. Het is zo elke dag een feestje om naar kantoor te gaan.’

‘Regelmatig word ik door Rademaker Advies ingeschakeld voor juridisch advies. De adviezen die Rademaker Advies geeft, bevatten ook vaak juridische aspecten, bijvoorbeeld bij overnames of herstructureringen, en in zulke gevallen maakt het team van Rademaker graag gebruik van mijn kennis. Buiten dat Herman en ik op zakelijk gebied samenwerken, doen we ook wel eens mee aan leuke events. Zo hebben we onlangs weer een business rally gereden. Allebei zijn we behoorlijk fanatiek en gaan we voor de hoofdprijs, onder het genot van Engelse drop en gehaktballen. De hoofdprijs hebben we helaas nog niet gewonnen, maar die gaat er komen! Het is ontzettend leuk om ook zulke dingen samen te kunnen doen. Dat versterkt de samenwerking alleen maar.’

 

Ellen Vandeberg 

Vandeberg Advocatuur

‘Al sinds de start van mijn ondernemerschap is Herman Rademaker mijn adviseur. Wat mijn vraag aan hem ook is, vrijwel altijd weet hij vanuit parate kennis een passend antwoord te geven, dan wel mij verder te helpen. Het is fijn dat dit niet alleen voor Herman geldt, maar ook voor de andere mensen van Rademaker die voor mij en Brecheisen werken. Vanuit gedegen kennis samenwerken aan goede en pragmatische oplossingen. Niet alleen voor administratieve – of fiscale zaken, maar ook voor dingen die de business of de organisatie raken. Zo hebben wij met behulp van Marisa Noronha ons beloningsbeleid voor onze senior medewerkers herzien in het kader van boeien en binden, waarmee iedereen blij is. Voor ons geldt zeker: Rademaker. Werkt!’

 

Marcel Arendsen 

Brecheisen Makelaars

Karl ondervond aan den lijve dat het gras niet altijd groener is bij de buren. Toen hij ongeveer een jaar bij Rademaker werkte (door corona bijna volledig vanuit huis) liet hij zich “verleiden” om bij een ander kantoor aan de slag te gaan. ‘Maar dat beviel me totaal niet. Ik kreeg nauwelijks begeleiding en het team was plotseling veel kleiner geworden. Het kostte me moeite om er m’n bed voor uit te komen. Ik realiseerde me hoe erg ik het eigenlijk naar m’n zin had bij Rademaker. Misschien was het naïef, maar ook een goede leerschool. Ik heb Herman gebeld en aangegeven dat ik graag weer terug wilde. Hij beloofde op zijn beurt dat ik ook de kans zou krijgen om onder de mensen te komen, en niet de hele dag achter een bureau zou zitten. Wat me vooral bevalt aan Rademaker, is het familiegevoel. We zijn er echt voor elkaar. Een ander groot pluspunt is het nieuwe kantoor. Ik ben daar heel graag. Het is veel meer een leefplek dan een werkplek; ik sta regelmatig in de keuken om voor mijn collega’s lunch te maken. Verder ben ik blij met de korte lijnen. Ik heb direct contact met een van onze accountants, wat veel extra werk scheelt. En ik krijg alle ruimte om me te ontwikkelen, want ik moet uiteraard nog veel leren. Onze klanten variëren heel erg, wat het werk alleen maar leuk maakt. Daarnaast zijn onze standaarden ook hoger geworden, wat resulteert in goede dossiers. Door onze manier van werken leren we de klant goed kennen en vergroten we onze advieskansen. Het is gewoon een mooi bedrijf en ik zit hier voorlopig goed!’

 

Karl van der Weert 

Rademaker collega

‘Herman is niet alleen een gedegen accountant en adviseur, maar ook een grote vent met een sociaal hart. Dat maakt niet alleen dat hij een veel geziene gast is op netwerk- en andere events, maar ook dat hij graag zijn medewerking verleent aan maatschappelijke initiatieven. Zo weet ik dat hij diverse maatschappelijke instellingen kosteloos of tegen gereduceerde tarieven bijstaat en veel goede doelen op de één of andere manier ondersteunt. Toen ik Herman vroeg penningmeester te worden van Stichting Spijkerbroekengala hoefde hij dan ook geen tel na te denken. Inmiddels kan ik niet anders zeggen dan dat het ook als collega-bestuurder heerlijk samenwerken is met Herman. Ook als bestuurder toont hij zijn kenmerkende inzet met als doel om samen op een leuke manier het beste resultaat te behalen. Samen is altijd beter.’

 

Marco Peek 

Brothers Horeca Group

 

Meer weten over Rademaker Advies & Accountancy?
Bekijk de website via www.rademakerwerkt.nl

 

CoverstoryNieuwe vestigingDienstverleningAccountancyUtrecht