‘WE MOGEN WEER 033’

Cultureel Amersfoort ontwaakt met campagne

Het culturele hart van Amersfoort gaat weer kloppen. Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen per 1 juni, mag er stapsgewijs weer meer. Om dit te vieren en het publiek uit stad en regio weer te verleiden culturele activiteiten te ondernemen, is de gezamenlijke campagne
“We Mogen Weer” gestart.

Het idee voor een collectieve campagne is ontstaan bij Saskia Tuijp, hoofd publiciteit en marketing bij theater De Lieve Vrouw. In samenwerking met Growth Hacking en Citymarketing Amersfoort heeft deze campagne verder vorm gekregen. Samen sta je immers sterker dan alleen. En dat is gebleken.

Platform
Alle deelnemers hebben hun schouders eronder gezet. Stap voor stap mogen we weer dansjes wagen, zingen en toneelspelen. We mogen ons weer verwonderen bij tentoonstellingen, genieten van de dierentuin en wegzwijmelen bij de mooiste films. We Mogen Weer 033 is daarom ook groots gelanceerd via de socialmediakanalen en nieuwsbrieven van de culturele instellingen. Een overzicht van culturele activiteiten die wél weer mogen is te vinden op www.wemogenweer033.nl. Op dit platform wordt de bezoeker op de hoogte gehouden van het stapsgewijs tot leven brengen van de stad Amersfoort. Zo is er te zien wat er al mag, per wanneer dat mag en ook hoe dat dan in zijn werk gaat. Op de website is een overzichtelijke agenda te vinden waarin alle evenementen en activiteiten zijn opgenomen. Enkele voorbeelden zijn de “Flint Festival Sessies” bij Flint en de popquizzen bij FLUOR.

Deelnemers aan deze campagne zijn Mondriaanhuis, Kunsthal KAdE, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Eemland, Flint, Dierenpark Amersfoort, Scholen in de Kunst, Flint, Holland Opera, Kultlab, Nieuwe Erven, FLUOR en Citymarketing Amersfoort.

Bezoekers mogen alweer naar de bibliotheek, de film en het museum. Echter zijn tijdens de opstart van deze campagne nog niet alle sectoren toegankelijk, zoals het theater en livemuziek. Maar ook voor deze culturele partners is plek in de campagne. Zo verzorgt FLUOR livestreams die via de campagne onder de aandacht worden gebracht. De Amersfoortse vlag gaat pas écht uit als alle partners weer volledig mee mogen doen.

Op www.wemogenweer033.nl worden belangstellenden op de hoogte gehouden.