Quote_teken_links

WÉLEKTRO PLAATST 3.500 ZONNEPANELEN BIJ ZORGINSTELLING

Installatiebedrijf Wélektro uit IJsselstein heeft alle woonblokken en de meeste facilitaire gebouwen van zorginstelling ASVZ locatie Vincentius in Udenhout voorzien van zonnepanelen. Eind april zijn de werkzaamheden voor deze opdracht afgerond.

Totaal zijn 3.500 zonnepanelen met meer dan veertig omvormers, ruim vijftien kilometer kabel, één kilometer kabelgoot, duizenden dakhaken en bijna vier kilometer montagerail verwerkt.

Aangezien het een zorginstelling betrof met bewoning, vormde de veiligheid een extra issue. Steigers werden voorzien van inklimbeveiliging en alle materialen moesten precies op tijd worden aangeleverd in verband met beperkte mogelijkheden voor opslag. Het materiaal wat wel werd opgeslagen, schermde Welektro veilig af om te voorkomen dat bewoners hier bij konden.

Ondanks de vele onderbrekingen en aanpassingen in werktijden in verband met aanwezige bewoners, heeft Wélektro het project goed kunnen afronden en dankt hiervoor tevens de toeleveranciers Rexel, Solar Construct Nederland, Brand Steigerbouw en Van den Akker containerverhuur.