Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

MARK

Mark Pot is de vijfde generatie bij POT Verhuizingen/Logistiek en sinds 2016 directeur/eigenaar van het familiebedrijf. Mark is als ondernemer gefocust op innovatie en kwaliteit en altijd op zoek naar verbinding.
POT Verhuizingen/Logistiek

WIJ Amersfoort, Wij ondernemen samen.

14 december 2020 | 2 minuten lezen

Wat maakt impact op mij, op wie wil ik impact maken en hoe zie ik dat in deze tijd? Een mooi thema voor de wintereditie en voor mijn column. Toen ik hierover na ging denken kwam één thema direct bij mij naar boven. Samen ondernemen!

‘We beginnen bij onszelf, maar willen deze olievlek heel graag verder
verspreiden’

Op 29 oktober vond het Amersfoort Business Event plaats. Hier mochten Rob Hakvoort (Facility), Edwin van Korlaar (Xcellent) en ondergetekende ons idee om meer samen met Amersfoort te ondernemen uit de doeken doen. Dit begon allemaal bij
OnderNamen tijdens de uitreiking van de Gouden Parel 2019 in Mariënhof. Hier werd het idee geboren om structuur te geven aan onze intenties om meer samen te werken en lokaal in te gaan kopen. We willen het, maar waarom doen we dat niet veel meer in Amersfoort? Diverse brainstormsessies volgden. Er zijn in het verleden initiatieven geweest die minder succesvol waren, zo realiseren wij ons. Maar wij kunnen ons hier niet bij neerleggen en willen dit promoveren tot een way-of-work. We beginnen bij onszelf, maar willen deze olievlek heel graag verder verspreiden. Er zijn zoveel voordelen aan lokaal inkopen maar uiteindelijk doen we het allemaal te weinig. “Je koopt je brood toch ook niet in Groningen?” Waarom kopen wij onze bedrijfskleding dan ver van huis zonder duidelijke argumentatie?
Er is structuur en overzichtelijkheid nodig om de omzwaai in gang te zetten. We willen op gepaste wijze Amersfoortse bedrijven en producten voor iedereen zichtbaar maken. Daarnaast moeten de “Amersfoortse bedrijven en producten” in een makkelijk en overzichtelijk concept aangeboden gaan worden aan bedrijven die naar Amersfoort verhuizen. “Welkom in Amersfoort, deze bedrijven heten je van harte welkom.” De basis is dat je weet welke bedrijven, met welke diensten en USP’s in Amersfoort en omstreken gevestigd zijn. Dit is wat ons betreft geen verplichte afname maar een keuze. Maar als je weet wat er precies in onze prachtige stad te krijgen is, kun je dit ook pas overwegen. We hebben behoefte aan iets tastbaars. De eerste succesverhalen zijn al geschreven. Wij zijn alledrie al overgestapt naar een Amersfoortse leverancier omdat we onbewust met een leverancier aan de andere kant van Nederland werkten.

We vragen om jullie input. Wij Amersfoort, Wij ondernemen samen is in transformatie van een goed idee naar een concreet product. We staan open voor goede ideeën. Wordt vervolgd. Ondernemen met impact doen we samen.

SamenwerkingDienstverleningFacilitaire dienstverleningTransport & AutobrancheTransportAmersfoort