fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

‘Wij maken bijzondere momenten spectaculair’

Eindelijk! Met Frits Events is Gerben Viester (45) vol energie begonnen aan een knallend evenementenjaar. De Nijkerkse ondernemer heeft niet bij de pakken neergezeten in de coronacrisis. Integendeel. Hoofd omhoog, rug recht en vol voor nieuwe kansen gaan. Dit is zijn veerkrachtige verhaal. ‘Het hoeft niet alleen maar meer en groter.’

‘Ik ben altijd al een organisator geweest. En ik vind het leuk om out-of-the-box te denken, hou er niet van om binnen de lijntjes te kleuren. 27 jaar geleden begon ik met het organiseren van busreizen naar uitgaansgelegenheden. Nijkerkse jongeren, waaronder ikzelf, wilden ook weleens ergens anders stappen. Ik deed dat destijds niet met de intentie om een evenementenbureau te beginnen. Ik werkte doordeweeks als elektromonteur. Maar op een gegeven moment gingen de mensen met wie ik op stap ging het bedrijfsleven in. En die bedrijven wilden weleens een feestje vieren, een avondje bowlen, verzin het maar. Dan belden ze mij: wil jij dat niet regelen? Ik dacht: superleuk. Ik vind heel veel dingen leuk, alleen kom ik in dit leven niet overal aan toe, haha.’

Groei
‘Zo is het dus begonnen. En dat groeide en groeide. Supergave events bedenken, uitwerken en verzorgen was en is de hoofdmoot. Voor bedrijven en particulieren, feesten en partijen. Als mensen ons daarvoor bellen en ze hebben de telefoon neergelegd, hoeven ze helemaal niks meer te doen. En ze krijgen een superfeest. Dat is onze kracht.’

‘Vijf jaar geleden had ik zeven man personeel en Selmco Partyverhuur overgenomen. Zo konden we bij alle events die we organiseerden uit eigen magazijn leveren, van servies tot decor. Geen standaardpakket, de statafel met zwarte rok kennen we allemaal wel. We bouwden in die tijd veel zelf. Een heel goede vriend van mij maakte met zijn handen wat hij voor zich zag. Hij is drie jaar geleden onverwacht om het leven gekomen. Het was de bedoeling dat we met z’n tweeën leuke dingen zouden gaan doen, maar dat gaat niet meer gebeuren. Toen ben ik tijdelijk gestopt met werken om alles te laten landen. (stilte) Sorry hoor, dit is moeilijk voor me.’

‘Het jaar daarna kwam corona. We waren net een week verhuisd naar een nieuw pand met meer opslagruimte. Alles supermooi gemaakt, nieuwe vrachtwagen, alles erop en eraan. 2020 zou een waanzinnig jaar worden, met prachtige opdrachten. Ineens, pats, alles weg, geen dubbeltje omzet meer. Ik ben twee dagen van slag geweest. Heb daarna met mijn ouders gezeten, met mijn partner, en we zeiden tegen elkaar: het komt goed. Ik sta overal positief in, dat heeft me ook in de coronacrisis gered.’

‘Als een ondernemer zegt: ik weet niet hoe, maar zo zou ik het willen hebben, begint het al te borrelen’

Aanpakken
‘Ik vind dus veel dingen leuk. En een goede bekende van mij heeft een supermarkt in Nijkerk. Hij had iemand bij de deur nodig. Ben ik daar gaan staan, winkelwagens ontsmetten en mensen wegwijs maken. Daar heb ik iedereen die het maar wilde horen mijn verhaal verteld. Mensen waardeerden dat ik daar stond. Ik zei: als je een klusje thuis voor me hebt, een lamp kapot of een schuur verbouwen, kom maar op. Na een paar dagen stroomden de klussen binnen, van verhuizingen tot sloopwerk en verbouwingen, zowel van particulieren als bedrijven. Elke dag in de kluswereld was een verrassing. Gelukkig kon ik daarbij bouwen op mijn collega Hendri, net als ik een aanpakker, echt geweldig. We hebben geen dag stilgezeten.’

‘Dat was mooi en heeft ons door de crisis geholpen, maar ik ben heel blij dat we nu eindelijk weer mogen doen wat we het liefste doen: grote, gave events organiseren. Bijzondere momenten spectaculair maken, dat vinden we leuk. From scratch, daar zijn wij goed in. Als een ondernemer zegt: ik weet niet hoe, maar zo zou ik het willen hebben, begint het al te borrelen. We verzorgen het tot in detail, denken overal aan. En ik hamer altijd op service. Net even wat meer doen, verwachtingen overtreffen.’

‘Er komt een geweldige periode aan, de aanvragen stromen binnen. Mooie opdrachten, zoals Tomorrowland. Ik organiseer zelf samen met drie collega-ondernemers Vrienden van Nijkerk op 28 mei. Ik dacht: wat Amstel kan, kan Nijkerk ook. De eerste editie in 2019 was super. Zulke concepten kan ik ook voor bedrijven neerzetten. Aan personeel heb ik gelukkig geen gebrek. We hebben een superleuk team, met stuk voor stuk toppers die weten wat gastvrijheid is.’

Helemaal zen
‘Het zijn twee bizarre jaren geweest, maar achteraf gezien is het voor mij persoonlijk heel goed geweest. Even met twee benen op de grond, alles overdenken. Nu kan ik gerichter vooruit, en meer in balans. Ik ga niet meer zoals vroeger zeven dagen rennen en vliegen. Ik heb er echt van geleerd hoor, die coronashit. We bestaan ruim twintig jaar en als ik zie hoeveel feesten van vrienden ik gemist heb… Ik was altijd druk. Daarom heb ik de verhuur aan particulieren op een lager pitje gezet, om zo meer ruimte voor grote projecten te hebben. Toevallig heb ik morgen een groot project, alles staat al klaar. De rest van de dag ben ik helemaal zen, dat is toch heerlijk?’

‘Dus als je mij vraagt naar groeipijn, dan zeg ik: waarom wil iedereen altijd maar meer en groter? Ik heb eraan meegedaan, maar voor mij hoeft het niet meer. Ik wil gewoon mooie dingen doen, met passie en een beetje vrije tijd voor mezelf. Als ik het op deze manier de rest van mijn leven kan doen, is het helemaal fantastisch. Mensen vergeten vaak te genieten. Er moet vaak iets heel ergs gebeuren om erachter te komen. Nou, ik heb dat meegemaakt. Dat zet je wel even terug, hoor. Dus ik zou zeggen: ga vooral genieten, want nu kan het.’

InterviewOntwikkelingenHoreca & RecreatieEventsEemvallei