Quote_teken_links

WOERDENS TECHNIEK TALENT
PRESENTEERT PLANNEN TECHNOHUB

Woerdens Techniek Talent (WTT) heeft tijdens een ledenbijeenkomst op 14 januari de plannen voor de nieuw te realiseren TechnoHUB gepresenteerd. De bijeenkomst werd gehouden op Industrieweg 2a in Woerden, waar de TechnoHUB in het najaar verrijst.

De afgelopen jaren heeft WTT keihard gewerkt om de TechnoHUB te realiseren. Daarbij gesteund door bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio rondom Woerden. De collectieve ambitie: scholing in de techniek faciliteren. Daarmee moet het nijpende tekort aan technisch geschoold personeel worden teruggebracht en de instroom van personeel binnen de techniek de komende jaren toenemen.

Tijdens de bijeenkomst heeft WTT tekst en uitleg gegeven over de huidige status van het plan. De aanwezige leden kregen een voorproefje hoe de TechnoHUB er straks uit komt te zien. Er komen vier verschillende ruimtes in het 2.600 vierkante meter grote pand voor de techniekbranches: Mobiliteit & Transport, Installatie & Elektrotechniek, Metaal en Bouw, Wonen & Interieur.

De aanwezige leden, afkomstig uit het bedrijfsleven, dachten mee over wat er nodig is om de TechnoHUB te realiseren. Zo is er onder meer behoefte aan investeringen, mankracht, materialen en bouwteams. Daarnaast moeten ook lesprogramma’s worden opgesteld door de scholen en bedrijven.

Nu er een locatie is voor de TechnoHUB is het tijd om vervolgstappen te zetten. In april start naar verwachting de verbouwing van de binnen- en buitenkant van het pand. De WTT opent 3 september de deuren, om zo in het nieuwe schooljaar technisch onderwijs en het bedrijfsleven dicht bij elkaar te brengen.

Fotobijschrift: Paul Oosterlaken, voorzitter van de WTT, spreekt de aanwezigen toe tijdens de ledenbijeenkomst op 14 januari.

Foto: Harald Lakerveld