Quote_teken_links

WUR TEKENT VOOR KRINGLOOP VAN PAPIER 

Het Facilitair Bedrijf van WUR heeft op 9 januari de Circulaire Samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het gebruik van kringlooppapier. Gebruikte papierproducten van WUR worden als grondstof gebruikt voor nieuwe sanitaire papierproducten. De ondertekening is een stap op weg naar de doelstelling van de WUR om over tien jaar de helft minder grondstoffen te gebruiken.

 

WUR is met drie organisaties een samenwerking aangegaan om een kringloop van papierproducten te maken. De gebruikte papieren bekers en handdoekjes worden, net als het vertrouwelijk papier en oud kantoorpapier, door Veolia Paper & Plastics Recycling ingezameld en vervoerd naar de fabriek van WEPA Nederland. Daar worden de papiervezels opnieuw ingezet als grondstof voor handdoek- en toiletpapier. Via leverancier Asito komen die papierproducten uiteindelijk weer bij WUR terug.

 

Het creëren van deze kringloop op papierproducten past goed in het verduurzamen van het afval. Binnen WUR worden jaarlijks 3,8 miljoen kartonnen bekers en 17 miljoen handdoekjes verbruikt en wordt er 277.199 kilo oud papier afgevoerd. Door de gebruikte papierproducten gescheiden in te zamelen en te laten verwerken tot BlackSatino sanitaire papierproducten, die vervolgens weer bij WUR wordt gebruikt, realiseert de instelling op jaarbasis de volgende milieubesparingen: 915,691 liter water; 62,819 KWh energie en 61,136 kilogram CO2-emissie.

WUR hoopt zo een voorbeeld te zijn voor andere organisaties en universiteiten in Nederland.