Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
ZAAGMOLENLAAN 12 MAAKT PLAATS VOOR WONINGBOUW
29 september 2021 | 1 minuten lezen

Op 23 september heeft de Woerdense gemeenteraad het bestemmingsplan vastgesteld voor Zaagmolenlaan 12 in Nieuw-Middelland. Na De Houttuin – het voormalige FNV pand – is dit de tweede plaats in Nieuw-Middelland waar een verouderd kantoorpand gesloopt zal worden om plaats te maken voor woningbouw. Sustay zal op deze locatie 72 appartementen bouwen in de middenklasse huur en, als alles meezit, wordt nog dit jaar gestart met de bouw.

‘Het vaststellen van het bestemmingsplan door de gemeenteraad is een belangrijke stap’, vertelt wethouder Arjan Noorthoek. ‘We willen zo snel mogelijk bouwen, want veel Woerdenaren zoeken een betaalbare woning. Met deze appartementen komen we aan die behoefte tegemoet, ook omdat het de doorstroming bevordert. De ontwikkelaar zal de huurwoningen namelijk met voorrang toewijzen aan mensen die een sociale huurwoning achterlaten. Daarmee komen er dus weer nieuwe woningen vrij in de sociale huur.

Het streven is om nog dit jaar te starten met de bouw. In de loop van 2023 zouden dan de eerste bewoners de sleutel kunnen krijgen.

SamenwerkingDienstverleningWoerden