fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
Broers Sander en Ronald brouwen biologisch bier: vandeStreek Bier
3 november 2023 | 2 minuten lezen

De Nederlandse brouwerij vandeStreek Bier heeft een belangrijke stap op het gebied van duurzaamheid gezet. De brouwerij brouwt vanaf nu biologisch pils. De broers Sander en Ronald van de Streek zijn al sinds 2010 bezig met het creëren van innovatieve en hoogwaardige bieren. 

Voor het produceren van biologisch bier moet een brouwerij voldoen aan strikte wetgeving met als doel om de biologische keten te waarborgen. In Nederland is de organisatie Skal de toezichthouder en certificeringsinstantie op dit gebied. Sander van de Streek licht toe: Omdat wij traceerbaarheid, kwaliteitscontrole en procesvastlegging goed geregeld hebben was de Skal certificering relatief snel geregeld. Natuurlijk waren er wat kleine aanpassingen in onze processen nodig, maar vandaag kunnen we trots de eerste batch Biologisch Pilsener brouwen. 

Het Pilsener van vandeStreek Bier, dat overigens ook glutenvrij is, wordt op steeds meer locaties geschonken en verkocht. Door dit bier biologisch te gaan brouwen verwacht de brouwerij nog meer tappunten en schapruimte te gaan vinden voor dit product.  

Nieuw productRestaurant/ barUtrecht