Quote_teken_links

RPL WOERDEN VIERT VIJFTIGJARIG BESTAAN

RPL Woerden bestaat dit jaar vijftig jaar. Een commissie is inmiddels druk bezig om invulling te geven aan de feestelijkheden rondom het jubileumjaar.

Op 21 december is de echte feestdag; dat is de dag waarop RPL Woerden vijftig jaar geleden werd opgericht. Oorspronkelijk was het een ziekenomroep, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een middelgroot mediabedrijf, waarin diverse disciplines een plek hebben gevonden. RPL Woerden is actief op radio, televisie, kabelkrant, internet en sociale media. Circa negentig enthousiaste vrijwilligers brengen dagelijks het nieuws, informatie, cultuur en entertainment van Woerden op haar media-kanalen.

De omroep wil in dit jubileumjaar de feestvreugde graag delen met de inwoners van Woerden door ze bij dit feest te betrekken. Een brede commissie is bezig om daar vorm aan te geven. ‘Diverse activiteiten krijgen in de loop van 2021 een plek op radio en tv’, zo laat de omroep weten. ‘Vanaf het najaar wordt er in speciale uitzendingen aandacht besteed aan de geschiedenis maar ook de toekomst van RPL. Vervolgens zal er een jubileummagazine worden uitgegeven waarin naast de historie van RPL ook de toekomst van de omroep aan bod komt. Of dit een digitale uitgave wordt of in de vorm van een blad blijft nog een verrassing. In december volgt een speciale radio- en tv-uitzending op een locatie in Woerden.

Foto: Mees Weststrate (voorzitter) en Ton Boonekamp (ex-voorzitter)