Wie enkele maanden Down Under niet heeft bezocht, kijkt de ogen uit. De restaurant-, recreatie- en evenementenlocatie in Nieuwegein onderging begin dit jaar een complete metamorfose. Niet alleen het complete interieur werd vernieuwd, maar ook het hele bedrijfsconcept en de huisstijl werden stevig onder de loep genomen en opnieuw uitgewerkt. Met als resultaat: een frisse nieuwe uitstraling en duidelijke positionering: een laid back vibe in alle seizoenen.
We worden gastvrij ontvangen in het restaurant van Down Under door Patrick van den Brink en Alet Pot. Patrick staat als commercieel en operationeel manager bij Brothers Horeca Groep (BHG) aan de wieg van de vernieuwing en Alet werd aangesteld om deze transitie te begeleiden. Als oud-werknemer van BHG keerde zij afgelopen jaar na zes jaar terug op het nest. ‘We wilden al een tijdje terug naar de tekentafel om Down Under als totaalconcept opnieuw neer te zetten’, vertelt Patrick. ‘We bieden hier veel verschillende activiteiten aan. Wat ooit begon met een wakeboardbaan waar een paviljoen bij werd gebouwd, is inmiddels uitgegroeid tot een multifunctionele locatie voor eten, ontspannen, sporten en evenementen. Al die diensten zijn nu samengebracht in één totaalconcept: de wereld van Down Under. Waar je zeven dagen in de week en het hele jaar door van alles kunt beleven in een ontspannen sfeer.’
Funky Ibiza
Alet neemt ons mee voor een rondleiding door de vernieuwde locatie. ‘Onze vorige huisstijl zat vol op het thema Australië, met de bekende gele kangoeroebordjes en harde contrasten, gericht op de actiesporten die we hier bieden. Dat is nu totaal anders. De link met Australië is er nog steeds, maar we hebben deze nu vertaald naar een laid back sfeer. Subtiel zie je nog steeds elementen terugkomen, zoals een surfplank aan de muur, maar ze zijn allemaal meer geïntegreerd.’ Terwijl we naar boven lopen, levert een volledig met witte teenslippers beklede muur direct het bewijs van de subtiele doorvoering van het thema. ‘Hier boven hebben we drie creative rooms, waar we twaalf tot tachtig gasten kunnen ontvangen’, vertelt Alet. ‘Deze ruimtes waren er al, maar hebben net als de rest van het pand een complete restyling ondergaan. De ontwerper omschreef het als een mix van Ibiza, Scandinavisch en een klein beetje funk. Dat zit in de zwarte elementen die je her en der terug ziet komen. Die geven net die unieke, stoere twist.’
De verborgen parel van Utrecht
Naast het restaurant, dat zeven dag in de week voor gasten geopend is, heeft Down Under ook een compleet uitgeruste beachclub voor evenementen tot vijftienhonderd personen. Hoewel we binnendoor kunnen, neemt Alet ons liever buitenom mee naar de evenementenlocatie, waar zich een aparte entree bevindt voor de beachclub. ‘Wanneer je bij ons aan komt rijden vanaf de A12, zie je niet wat er verborgen zit achter het gebouw’, vertelt Alet. ‘Dat hebben we in ons voordeel gebruikt. Bij events is dit de eigen ingang waar we gasten ontvangen. We hebben een speciale toegang gemaakt die de verrassing nog even bewaart, tot je er daadwerkelijk doorheen bent. Dan zie je ineens die prachtige plas voor je, met de buitenbar, foodstands en zithoeken om lekker neer te ploffen aan het water. De verborgen parel van Utrecht, direct aan de A12!’ Terwijl we over het enorme privéterras van de beachbar lopen, vertelt Alet over de aanpassingen die zijn gemaakt om de locatie ook geschikt te maken voor de koudere maanden. ‘De plas is in de winter net zo mooi als in de zomer. Je kon de grootsheid en schoonheid alleen nooit zien. Daarom hebben we aan de overkant nu een verlicht Hollywood-sign geplaatst en is de wakeboardbaan ’s avonds verlicht. Daardoor heb je ook in de donkere maanden een fantastisch uitzicht. Ook in de faciliteiten hebben we andere keuzes gemaakt dan voorheen, om die laid back vibe in alle seizoenen te kunnen bieden. Dit terras wordt vanaf de herfst voorzien van een luxe en verwarmd paviljoen, waardoor je ook in de winter aan het water kunt zitten. Geen klapperende zijwanden, maar wanden van glas, waardoor je niet meer merkt of je buiten of binnen bent.’
Nieuwe activiteiten
Via de indoor surfbaan lopen we terug naar het restaurant, waar Patrick weer aansluit. Hij vertelt dat er nog twee fases van verandering gepland staan, waaronder een enorme verbouwing die de capaciteit van de keuken, bar en interne logistiek zal verbeteren. ‘Dan gaan we alles voor onze medewerkers flink verbeteren. In fase één wilden we vooral de uitstraling naar de gast en ons concept goed neerzetten’, vertelt hij. ‘Naast wat je qua inrichting gezien hebt, betekent dat ook een nieuwe menukaart, met meer kwaliteit. Shared dining is daarbij het uitgangspunt, wat past bij de ontspannen sfeer. Zo hebben we bij alles gekeken: wat willen we neerzetten met Down Under? In ons activiteitenaanbod vind je dus ook niet alleen meer beachvolleybal en boogschieten, maar ook workshops die gaan over mindset en lifestyle. Bootcamps, ijsbaden, yoga en activiteiten rond een kampvuur. Dat zijn activiteiten die in alle seizoenen leuk zijn en perfect aansluiten bij de nieuwe, ontspannen wereld van Down Under.’