fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
Dit zijn de thema's van OnderNamen van 2024!
11 januari 2024 | minuten lezen

Onze feestoutfits liggen weer in de kast, de laatste verdwaalde champagnekurken zijn opgeruimd en onze bureaus zijn weer geordend voor het nieuwe jaar dat voor de deur staat. Dit zijn de vier thema’s van OnderNamen van 2024.

 

Lente: Laad maar

Nederland heeft veel groene ambities. Eén daarvan is de verduurzaming van de voertuigen die nu dagelijks op de weg rijden. Veel mensen maken de keuze om particulier elektrisch te gaan rijden en ondernemers verduurzamen hun wagenpark. Maar het probleem waar vrijwel iedereen tegenaan loopt is laadcapaciteit. Er zijn te weinig laadpunten en er is niet voldoende tijd om te laden. Bovendien raakt het elektriciteitsnetwerk vol. De vraag die nu boven komt drijven is: sluiten al die ambities wel aan op de werkelijkheid? Hoe zorgen we er samen voor dat we duurzaam kunnen wonen en werken? Welke oplossingen zijn er al en hoe wordt hierin samengewerkt? Wij zijn benieuwd naar de verhalen en meningen van ondernemers die hier volop mee bezig zijn!

Zomer: Fundament

Geen enkele ondernemer kan alles alleen. Zelfs als zzp’er heb je anderen nodig. Voor praktische zaken, voor inspiratie, voor nuttige feedback en natuurlijk voor klandizie. Heb je een groter bedrijf, dan zal je personeel een belangrijk onderdeel van het fundament vormen. Misschien zelfs wel hét fundament. Jouw medewerkers zorgen er immers dagelijks voor dat alle taken worden uitgevoerd en dat het bedrijf draait zoals je voor ogen hebt. Hoe probeer je er voor hen te zijn, hoe haal je het beste uit je mensen en wat doe jij om ze af en toe in het zonnetje te zetten? Het fundament zegt ook iets over hoe jij bouwt aan je bedrijf. Welke bouwstenen gebruik je? Hoe zorg je dat het fundament stevig blijft en niet instort? Wie of wat heb je daarvoor nodig? In dit nummer gaan we in op het fundament van jouw bedrijf.

Herfst: Vakmanschap

Er lijkt in onze drukke maatschappij soms steeds minder ruimte te zijn voor écht vakmanschap. En toch waarderen we juist de authenticiteit ervan. Zeker door de huidige ontwikkelingen rondom AI en robotisering. Vakmanschap is sector-breed: je denkt wellicht al snel aan een traditionele vakman, zoals een schoenmaker, timmerman of glasblazer, maar een vakman is net zo goed dat technische masterbrein van een IT-bedrijf, de zeer bekwame chauffeur van een transporteur en de allerbeste barista in een horecabedrijf. Zonder vakmanschap geen kwaliteit (en misschien wel geen echtheid). In deze editie gaan we ontdekken hoe ondernemers tegen vakmanschap aankijken.

Winter: Dromen

Waar zou je als ondernemer zijn zonder dromen? Je droomt van een nieuw kantoor, klanten in het buitenland of misschien van vroegpensioen. Dromen leiden naar missies en missies naar acties. In deze editie vragen wij ondernemers op de man af over hun dromen. Welke dromen zijn al uitgekomen en hoe hebben ze dat gedaan? Wat hopen zij nog te bereiken en welke stappen zijn daarvoor nodig? En ben je ook wel eens van een droom afgeweken? Een mooi decembernummer over inspiratie, dromen en ambities.

Denk je bij één van deze thema’s: “Ja, daar kan ik dit jaar wel iets over vertellen” of “Dat thema past perfect bij mij als ondernemer!”, laat het ons dan zeker weten. Dat kan via redactie@ondernamen.nl.

OntwikkelingenProvinciaal