Het zijn horecatijgers pur sang en dat is al jarenlang de reden van hun succes. Geke Ekelschot en zijn team hebben het à la carte restaurant De Heeren van Montfoort en exploiteren daarnaast nog eens drie unieke locaties waar zij events van klein tot groot organiseren. Naast Kasteel Montfoort en Tuin de Hoge Waard is er ook de Commanderije van Sint Jan; een historische kapel in Montfoort, die onlangs flink werd gerestyled, onder leiding van topdesigner Eric Kuster.
Het is duidelijk dat Geke Ekelschot en zijn team, vrouw Sandra en compagnon/chef-kok Mike Verkleij energie krijgen van hun werk. Bij De Heeren van Montfoort, het à la carte restaurant waar nog heerlijk bourgondisch gekookt wordt, zit de sfeer helemaal goed. Geke steekt enthousiast van wal, door te vertellen over hun agenda van de afgelopen twee weken: het team had vijf bruiloften op de planning. De één totaal anders dan de ander en juist dat maakt het zo leuk. Daarnaast verzorgen ze diverse vergaderingen en bedrijfsevents op verschillende locaties met bijvoorbeeld een walking dinner en borrel ter afsluiting. Kortom, Geke is best druk, maar zou niet anders willen. ‘Ik zie het niet eens als werk, de horeca is mijn leven. Om succesvol te zijn in deze branche moet je over de juiste mentaliteit beschikken. Ik wil het mensen naar de zin maken en ik pas me gemakkelijk aan. Daarnaast hebben we een super team met goede bedrijfsleiders. We kunnen gemakkelijk schakelen. Onlangs moesten we last minute wijzigen van locatie en planning en ook dan houden we het koppie erbij. Binnenkort word ik zestig en dat is wel een moment dat ik het iets rustiger aan wil gaan doen. Of dat gaat lukken, moet nog even blijken’, zegt Geke glimlachend.
Vier locaties
Naast restaurant De Heeren van Montfoort, waarmee Geke zijn horeca avontuur begon, exploiteert hij de Commanderije van Sint Jan, Kasteel Montfoort en Tuin de Hoge Waard. Allemaal zijn ze gerestyled onder het toeziend oog van topdesigner Eric Kuster. ‘Hij doet het super, samen met mijn vrouw zoeken ze mooie dingen uit en Eric snapt dat de locaties multi-inzetbaar moeten zijn. De Commanderije is onlangs verbouwd en weer naar het nu gebracht. De kapel is licht dankzij de vide en vormt een mooie locatie voor een bruiloft, diner of vergadering. Het leuke van de locaties is dat we over binnen- en buitenplekken beschikken en dat ze dichtbij elkaar liggen. Gasten kunnen vergaderen bij de Commanderije en daarna een borrel drinken bij Kasteel Montfoort of de Heeren van Montfoort. Tuin de Hoge Waard is een bijzondere buitenlocatie met vijvers, een buitenbar en zitplekken. De tuin ligt hemelsbreed zo’n vijfhonderd meter van het centrum, daarom hebben we nu onze eigen golfkarretjes waarmee we gasten naar een volgende locatie brengen. Als gasten met een rood hoofd binnen komen, staan wij 1-0 achter en dat willen we natuurlijk niet! Daarom hebben we zestig eigen parkeerplekken rondom de kerk en nog veertig elders in het centrum. En we werken samen met het Yuverta vmbo in Montfoort (het oude Wellantcollege) Daar hebben we nog eens honderd extra plekken, als het bij hen uitkomt, en als we echt om het hand zitten.’
À la carte
Geke werkt nu ruim dertig jaar samen met compagnon Mike Verkleij. ‘We vertrouwen elkaar blindelings en we weten wat we aan elkaar hebben. De Heeren van Montfoort is nog één van de weinige restaurants met een uitgebreide à la carte kaart. We hebben standaard verse zeetong op de kaart, net als chateaubriand (die andere klassieker) en een bereiding met kalfsvlees.’ De Heeren van Montfoort werd ooit opgericht door Geke zijn opa, toen nog de Gouden Leeuw genaamd. ‘Ik hielp daar als kleine jongen mee in de keuken. Het voelde totaal niet gedwongen, het was de normaalste zaak van de wereld dat ik meehielp. Negen jaar geleden hebben we de Gouden Leeuw omgedoopt tot De Heeren van Montfoort, gelijk met de verbouwing en uitbreiding van het pand. We hebben sinds een aantal jaar een extra ruimte: een compleet overdekt en verwarmd buitenterras. Ik vind dat je in de regio Utrecht nog maar weinig restaurants ziet met een uitgebreide Franse kaart. Dat wil ik gasten laten ervaren; “gewoon” goed en lekker eten in een gezellig restaurant met warme sfeer waar je je thuis voelt, met een comfortabele stoel.’
Organisatie
Qua events regelen Geke en zijn team alles wat je maar wilt. ‘We doen de catering ook op locatie. Laatst verzorgden we de catering op een cruiseschip in Rotterdam. Dat was voor ons een bijzondere ervaring. Maar we organiseren ook alles eromheen. Dus de totale aankleding: van de inhuur van de partytent tot aan de bloemschikking. We hebben de juiste connecties, dus het is voor de opdrachtgever ideaal om alles uit handen te geven. Zo houden wij ook controle over de routing van een event.’ Geke zit nu alweer met zijn hoofd bij de aankomende kerstperiode. ‘Het is de periode waarin wij bedrijfsborrels of events mogen regelen, vaak aangevuld door bijvoorbeeld een walking dinner.’
Reserveer via de QR-code uw zakelijke diner of arrangement!