Op vrijdag 13 december is de eerste heipaal de grond ingegaan voor de uitbouw van de bedrijfslocatie van MAAZ Cheese in Bodegraven. Het kaasdistributiecentrum breidt uit naar aanleiding van de groei die de afgelopen jaren is gerealiseerd.
In de uitbouw wordt op de eerste etage de verpakkingsruimte voor Hollandse kaas gecreëerd, waardoor de verpakkingscapaciteit verdubbelt. Op de begane grond wordt de rijpingscapaciteit uitgebreid met veertig procent en hier komt ook de aanvullende expeditieruimte voor de Hollandse kaas. De huidige verpakkingslijnen van de tweede verdieping worden verplaatst naar de nieuwe verpakkingsruimte in de uitbouw. Hiermee kan MAAZ Cheese ook de ruimte voor de buitenlandse kaas uitbreiden met ruimte op de tweede verdieping in het bestaande pand.
‘We zijn inmiddels vijf jaar onderweg met MAAZ Cheese en in de afgelopen jaren zijn we flink gegroeid’, aldus algemeen directeur JeanPaul Zijerveld. ‘Om deze groei goed te kunnen faciliteren – en nu we alle behoeftes in kaart hebben gebracht – is het tijd om het pand uit te breiden.’ De uitbouw wordt gerealiseerd aan de achterzijde van het pand en levert zo’n 3.600 vierkante meter extra vloeroppervlak op. Dit gaat zorgen voor meer capaciteit en een betere routing. De aanbouw neemt in totaal ongeveer zeven maanden in beslag.
Over MAAZ Cheese
MAAZ Cheese is een oer-Hollands familiebedrijf, gerund door mensen die hun kennis over de markt, het product en haar consumenten sinds generaties lang hebben opgebouwd. Geleid door authentiek ondernemerschap zijn de mensen achter MAAZ Cheese altijd gefocust op duurzame relaties met klanten. MAAZ Cheese slaat de brug tussen wat de Nederlandse zuivelsector en de Europese kaasmarkt te bieden hebben en wat de (consumenten)markt vraagt. Dit doet MAAZ Cheese door middel van directe samenwerking met toonaangevende Europese kaas- en zuivelproducenten, eigen rijpingsfaciliteiten, moderne verpakkingstechnologieën en een state of the art distributiecentrum.