fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
De Projectgroep zorgt voor fantastisch nieuw interieur De Rechtbank
29 september 2023 | 1 minuten lezen

Restaurant De Rechtbank is van een spiksplinternieuw interieur voorzien. De zaak, die dit jaar vijftien jaar bestaat, is onherkenbaar veranderd. De Projectgroep was verantwoordelijk voor de metamorfose, in opdracht van Utrecht City Concepts.

De Rechtbank ligt op een van de mooiste plekjes van Utrecht, in het eeuwenoude monumentale justitiegebouw, vlak naast de Domtoren. Een geliefd restaurant, maar het had een enigszins gedateerd interieur en terras. Daar heeft De Projectgroep verandering in gebracht. Het restaurant heeft een stoere, eigentijdse look gekregen. Het meubilair op het terras is vervangen en er zijn onder andere een bar en zitzakken bij gekomen.

‘Trots én enthousiast zijn wij over het vertrouwen dat wij gekregen hebben om de complete metamorfose van het hele etablissement te bedenken en uit te voeren’, aldus De Projectgroep op haar website. ‘In 1054 werd op deze grond de Romaanse Paulusabdij gesticht – een benedictijns klooster. Na de reformatie werden de kloostergebouwen járen lang gebruikt als een rechtbank waar vrouwe Justitia rechtsprak. De enorm grote, hand geschilderde muurschilderingen van Vrouwe Justitia in de brasserie zijn een ware bye-catcher.’

RestylingInterieurbouwUtrecht