fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Johan Pouw, directeur van Pouw Vervoer, is een goedlachse rasondernemer met een neusje voor
kansen. Hij houdt van uitdagingen en het combineren van krachten én van teamwork. Actief in horeca, personenvervoer en ontwikkeling van onroerend goed.

johan@pouwvervoer.nl

0306868306

Fundament

19 juni 2024 | minuten lezen

De Romeinen snapten goed dat het fundament het belangrijkste is. De brug bij Nijmegen is een bewijs dat ze dat beter deden dan wij de afgelopen eeuw.  De meeste bruggen hebben nu problemen. Een fundament is denk ik de basis van alles wat lang blijft. Of het nu bij een gebouw is, een relatie, of een bedrijf.

Koeman bepaalt de basisspelers van het Nederlands elftal op het EK. Maar is de basis met elkaar wel een basis om kampioen te worden? Vaak heb je spelers van buitengewone klasse maar met elkaar is er geen chemie. Dus de keuze wie je waar zet, is bepalend voor het eindresultaat.

Voor een fundament bij een gebouw doe je onderzoek. Moet je heien? En zo ja, hoe lang moeten de palen zijn en hoeveel betonijzer hebben we nodig? Eigenlijk ziet niemand dat ooit nog terug als het eenmaal gemaakt is. Wordt hier een fout in gemaakt, dan is herstellen vaak duur of onmogelijk.

Zo werkt het ook bij het fundament van een bedrijf. Het fundament is het belangrijkste. Wie is je fundament en waarom staat diegene in de basis? Is dat omdat iemand loyaal is en al lang bij je werkt, goed met klanten om kan gaan of veel verkoopt? Ik denk dat het fundament vooral mensen zijn die de kar trekken. Dit omdat ze doen wat er moet gebeuren, doen wat van ze verwacht wordt en vooral het bedrijf sterker maken. Op elke afdeling iemand die de kar trekt of het achter de schermen onzichtbaar rechttrekt waar anderen gaten laten vallen.

Zelf heb ik een mix van mensen die er al vanaf begin, bij de Manebrug, bij waren tot mensen die er pas vijf jaar werken. Trots dat ik met die mensen het bedrijf vanuit de Manebrug heb kunnen maken tot wat het nu is. Die groei was en is alleen mogelijk met die mensen om je heen. En net als een gebouw heeft het ook onderhoud nodig. Dus een luisterend oor, schouderklopje, een helpende hand. Niet alleen in werk maar soms ook daarbuiten. Dat maakt dat mensen stralen en weer met gas erop door kunnen.

Bedenk goed dat ook hier de 80-20 regel heel goed van toepassing is. De basis doet het meeste werk, maar wordt niet altijd gezien.

Nu ik dit zo schrijf bedenk ik me dat ik met het laatste, de vitamine A zogezegd, weer een steekje heb laten vallen. Ik hoop op vitamine C van de zon, en laat ik nu eens zelf voor de A zorgen.

OntwikkelingenTransport & AutobrancheTransportLekstroomLopikerwaard