fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
Koningin Máxima aanwezig bij feestelijke oplevering Domtoren
18 oktober 2024 | minuten lezen

Koningin Máxima is op zaterdag 9 november 2024 aanwezig bij de officiële oplevering van de Domtoren. Op die dag viert Utrecht dat de restauratie van de Domtoren – die vijf jaar in beslag heeft genomen – is afgerond. Samen met burgemeester Sharon Dijksma zal koningin Máxima de nieuwe verlichting van de Domtoren onthullen.

Het feest op het Domplein valt samen met de jaarlijkse Sint Maarten Parade. De verwachting is dat er tijdens deze editie met mooie lichtsculpturen, zelfgemaakte lampions, orkesten, koren, dansers en andere performers zo’n 1.400 Utrechters meelopen en duizenden toeschouwers langs de route staan.

Wethouder Dennis de Vries (Vastgoed) zegt op de website van de gemeente: ‘Hier hebben we met z’n allen jarenlang naartoe geleefd: het moment dat de Dom wordt teruggegeven aan de stad. Het is mooi dat dit moment samenvalt met Sint Maarten – het feest van het licht en Utrechts’ beschermheilige. Ik ben er hartstikke trots op dat we de restauratie volgens planning en binnen budget hebben afgerond, en met een prachtig resultaat. Bijna 10.000 stukken steen zijn stuk voor stuk bekeken. Per steen is beoordeeld of ‘ie vervangen moest worden. Voor het werk zijn niet alleen nieuwe, innovatieve technieken gebruikt, maar vooral ook ambachtelijk handwerk. De Dom straalt ons weer tegemoet en kan er weer een halve eeuw tegenaan.’