fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
Automotive College Nieuwegein ontvangt Volvo XC90 voor toekomstige autotechnici
1 juli 2024 | minuten lezen

Woensdag 26 juni overhandigde autodealer Broekhuis een Volvo XC90 T8 Plug-in Hybrid aan het Automotive College Nieuwegein, onderdeel van ROC Midden Nederland. Deze technische trainingsauto, voorzien van de meest moderne technieken, zal een belangrijk leermiddel worden in de opleidingen voor automonteurs.

De trainingsauto is een initiatief van Volvo Car Nederland in samenwerking met de Nederlandse Volvo dealers, 25 mbo-scholen met een afdeling Motorvoertuigentechniek en de Stichting Mobiliteitsleren (SML). Met behulp van de Volvo XC90 trainingsauto krijgen studenten les in actuele techniek in moderne auto’s. De transitie naar volledig elektrisch rijden, connectiviteit tussen auto en app en de snelle ontwikkelingen op het gebied van actieve en passieve veiligheid vragen om gerichte scholing.

Onderwijsmanager Tom van den Hoek: ‘We zijn heel blij dat Broekhuis ons deze auto schenkt. Het uiteindelijke doel is om onze studenten te enthousiasmeren en klaar te stomen voor hun toekomst in de mobiliteitsbranche. Hiermee dragen we bij aan de enorme behoefte naar technisch personeel die er op dit moment is binnen de branche.’
Ook de studenten zijn enthousiast over hun nieuwe leermiddel. Nog voor de auto naar het leslokaal kon worden gereden, werd de auto uitgebreid bekeken, bewonderd en onderzocht.

Lekstroom