fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
De beste burger in Utrecht nu nog beter
6 maart 2023 | 3 minuten lezen

Meneer Smakers is klaar voor de toekomst in zijn nieuwe jasje

Meneer Smakers is al tien jaar lang een begrip in Utrecht, —en niet voor niets: je kunt er namelijk de beste burger van de stad eten. De locatie aan de Nobelstraat 143 is de afgelopen maanden volledig vernieuwd en klaar voor de toekomst. “Lokale, ambachtelijke producten, vers bereide gerechten en vega(n) opties vormden altijd al de basis van onze kaart. Nu hebben we die focus nog verder doorgevoerd, want we gaan ‘all vega(n)’.

DUURZAAM VOORUIT

Meneer Smakers staat al jaren bekend als dé plek voor de beste burgers. Er werd altijd al gewerkt met ambachtelijke producten; zo worden de frietjes gemaakt van aardappelen van een bevriende boer uit Werkhoven en werd Genihet recept voor de vegan hamburgerbroodjes (zonder e-nummers!) ontwikkeld door een bakkersfamilie uit Utrecht. Uniek voor een burgerrestaurant is het feit dat Meneer Smakers er ook goed op staat bij de vegetarische en vegan community; elke burger is namelijk ook verkrijgbaar in een vega(n) variant.

Hoewel onze gasten nog steeds genieten van onze ambachtelijke burgers kiest Meneer Smakers voor duurzaamheid. Met het menu gaat Meneer Smakers ‘all the way’; elke burger is vega(n) en op verzoek is er een niet-vega(n) variant beschikbaar. De nieuwe visie vertaalt zich bovendien door in de vernieuwde locatie aan de Nobelstraat. Zo hebben we elektrische bakplaten in de keuken, is er ledverlichting ingebouwd en scheiden wij uiteraard het afval. Om de duurzame keuze kracht bij te zetten vallen we graag op. Meneer Smakers kiest daarom voor een kleurrijke en excentrieke huisstijl. Met de newtro stijl worden de generaties Smakers met elkaar verbonden.

BESTE BURGER NOG BETER

Maanden lang werd er achter de schermen gewerkt aan nieuwe recepten om de reputatie van ‘beste burgers’ hoog te houden. “Vegan bacon klinkt interessant, maar het belangrijkste is natuurlijk dat het wel moet smaken als bacon,” zegt Meneer Smakers. “Het zal voelen als thuiskomen voor alle vega(n) gasten, zonder het smakenpalet van anderen te vergeten.” De beste burger wordt daarmee nog beter, ook voor de planeet.

Meneer Smakers is blij dat de vernieuwde locatie aan de Nobelstraat weer gasten kan ontvangen. “Het is anno 2023 belangrijk om na te denken over hoe je kunt verduurzamen, zowel thuis als buitenshuis. Met deze toekomstgerichte blik wil Meneer Smakers het voor iedereen eenvoudig maken om een duurzame keuze te maken; de keuze is weliswaar vega(n), maar de burgers onverminderd lekker! We kijken er naar uit om iedereen weer te kunnen ontvangen.”

Lekstroom