fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Een metamorfose van jewelste

Vanaf het moment dat Stephanie Meijers ’t Scheepje in Harmelen overnam van haar ouders, vaart ze haar eigen koers. Ze transformeerde het van een café tot restaurant, vernieuwde en vergrootte het terras en inmiddels is er alweer een nieuwe verbouwing gaande. Allemaal om ervoor te zorgen dat ’t Scheepje de beste plek van Harmelen blijft.

Een groter terras, een opgeknapt interieur en een nieuwe kaart. Het zijn stappen waar Stephanie blij mee was, maar toch vond ze ’t Scheepje nog te veel café en te weinig restaurant. Onder meer de gedateerde toiletten en kleine keuken waren voor haar een doorn in het oog. Ze stapte naar de overbuurman, aannemersbedrijf Kwakkenbos, die met haar meedacht en haar aanraadde om dan meteen maar alles aan te pakken. En zodoende is er sinds de zomer een grondige verbouwing gaande.

De verbouwing

Wat gaat er concreet allemaal gebeuren? Er komt onder andere een nieuwe aanbouw in de vorm van drie “huisjes”, het volledige dak wordt gerenoveerd, geïsoleerd en van zonnepanelen voorzien, de keuken wordt twee keer zo groot en de toilettengroep wordt gerenoveerd en uitgebreid met een damestoilet en invalidetoilet met verschoningstafel. ‘Er gaan hier op dagelijkse basis inmiddels behoorlijk wat gerechten de keuken uit, maar de keuken was nog steeds erg klein en onpraktisch’, vertelt Stephanie. ‘Bovendien deelden we de keuken met het huis erachter, waar mijn vader woont. Er komen straks een kleine keuken én een volwaardige horecakeuken met alle moderne apparatuur voor terug.’

In september is gestart met de aanbouw om het pand te vergroten en is een begin gemaakt met het dak. In oktober is de hele binnenkant eruit gehaald, om onder andere de toiletten en keuken aan te pakken. Dat proces duurt wel een maand of twee, maar Stephanie heeft toch een manier gevonden om haar gasten te kunnen blijven bedienen. ‘We hebben een foodtruck gehuurd en een verbouwingsmenu samengesteld. Van maandag tot vrijdag zijn we vanaf 4 uur ’s middags geopend en zaterdag en zondag vanaf 12 uur. Tijdens de lunch doordeweeks zijn we dicht vanwege de verbouwingsgeluiden, maar het is wel mogelijk om lunch af te halen. De foodtruck hebben we tot eind november, we hopen dan een heel eind klaar te zijn. Net voor kerst, dat zou mooi zijn!’

‘Ik wil nog meer uitstralen dat we een volwaardig restaurant zijn’

Alleen doen

Voor Stephanie was haar moeder Thélène een voorbeeld als het gaat om hard werken en gastvrij zijn. Een echte kroegvrouw bovendien, die elke zondagmiddag gratis borrelhappen uitdeelde en tafels vrijhield voor kaartende gasten. Hoewel haar moeder al grotendeels uit de zaak was, moet Stephanie, inmiddels zelf moeder van een dochtertje, het ook privé zonder haar doen. In december 2021 overleed Thélène plotseling. ‘Mijn moeder regelde alles aan de achterkant en ik kwam er na haar overlijden achter hoe goed ze dat deed. Alles was helemaal op orde en ik ben totaal niet voor verrassingen komen te staan. Ze was dan ook een groot voorstander van zoveel mogelijk zelf doen.’ Stephanie zal, onder andere in haar moeders nagedachtenis, met hart en ziel blijven bouwen aan ’t Scheepje. ‘Mensen zijn vaak trots als het over ’t Scheepje gaat, maar ik vind wel dat we er meer uit kunnen halen dan toen het nog alleen café was. Het is zo’n mooie (zicht)locatie, met veel parkeergelegenheid en een groot terras.’

‘Ik hoop dat we straks – zowel aan de binnenkant als buitenkant – nog meer uitstralen dat we een volwaardig restaurant zijn en veel te bieden hebben: van “gewone” diners tot zakelijke lunches en van een trouwerij tot een condoleance. En ik ben nog niet klaar hoor; ik wil heel graag nog het hele terrasgedeelte overkappen en de waterkant er nog meer bij betrekken, zodat je hier zowel ’s zomers als ’s winters goed zit. ’t Scheepje moet the place to be zijn.’

www.scheepje.nl

 

OntwikkelingenHoreca & RecreatieRestaurant/ barWoerden