Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Hier is alles mogelijk voor het perfecte (december) evenement

Het team van de Heeren van Montfoort kijkt met veel energie uit naar de komende maanden. Ze kunnen niet wachten om in december dagelijks weer honderden gasten te ontvangen voor borrels, diners en walking diners, of andere evenementen op een van hun unieke locaties in het centrum van Montfoort. Gasten kunnen een tot in de puntjes verzorgde, unieke middag of avond verwachten. ‘Het wordt persoonlijk, stijlvol en bourgondisch. Een avond om niet snel te vergeten!’

Voor de decembermaand wordt Kasteel Montfoort door topontwerper Erik Kuster omgetoverd tot een sprookjesachtig kerstkasteel. ‘Bijzonder stijlvol, zoals alleen Eric dat kan’, vertelt eigenaar Geke Ekelschot. ‘Je kan er bij ons niet omheen dat het kerst is. Het moet smoelen!’ Met drie unieke vleugels is Kasteel Montfoort dé locatie voor een kerst- of nieuwjaarsevenement. Maar ook de Commanderije van Sint Jan of de Heeren van Montfoort, beide op een paar minutenlopen, is uitermate geschikt voor een feestelijk, bourgondisch en stijlvol zakelijk evenement. Uiteraard worden ook deze locaties in kerstsfeer gebracht. 

Of het nu gaat om een intieme borrel voor veertig personen of een groots feest voor driehonderd man, bij de Heeren van Montfoort is eigenlijk alles mogelijk. ‘Nee komt niet voor in ons vocabulaire. Wij denken altijd in mogelijkheden. We gaan met de aanvragers om tafel zitten en bespreken hun wensen. Vervolgens komen we met verrassende ideeën voor een passend evenement. We denken na over de kleinste details. Wat past bij de gasten en het type evenement? Hoe zorgen we voor stijl en tegelijkertijd comfort? Wij ontzorgen in alles, daar komt het op neer. Samen met ons team zorgen we voor een onvergetelijke avond!’

Die aanpak resulteert in goede georganiseerde en smaakvolle diners, walking diners of zelfs Live Cooking. Er kan groots uitgepakt worden – een beetje over “the top” – maar juist een meer eenvoudige borrel kan net zo goed bij de Heeren van Montfoort. ‘Het uitgangspunt is altijd dat het bourgondisch, smaakvol en persoonlijk moet zijn. Bij een Live Cooking event kunnen gasten bijvoorbeeld rondom de keukens staan terwijl onze koks het diner bereiden. In overleg betitelen we de keukens met namen van directieleden of medewerkers of passend bij liefhebberijen van de gasten.’ Ook voor muzikale omlijsting of zelfs entertainment wordt gezorgd. Daarvoor werkt de Heeren van Montfoort samen met verschillende partners in de regio die artiesten, dj’s of licht en geluid voor hen verzorgen. 

Gewoon goed

Met een gemiddeld cijfer van 9,5 op verschillende reviewpagina’s kan je wel stellen dat het bij de Heeren van Montfoort gewoon heel goed is. Waarmee maken ze het verschil? ‘We hebben unieke locaties en zijn verschrikkelijk goed. Ik zeg altijd: “Wij zijn horeca-dieren en hebben toevallig een paar mooie panden.” Wij ademen gastvrijheid, daar gaat het om. Waar kan je nog met honderd man dineren en op de avond zelf kiezen wat je wilt eten? Bij ons kan dat! Als eigenaar zit ik niet alleen maar op kantoor, maar ik loop zelf op alle locaties rond, ik weet wat er gebeurt op de vloer. Dat persoonlijke en gastvrije, dat is onze kracht. Onze betrokkenheid en servicegerichtheid staan op een heel hoog level.’ 

Om die belofte avond aan avond waar te maken heeft Geke een team met echte horecatoppers klaarstaan. ‘Ja, we hebben goede mensen. Dat is heel belangrijk, daar selecteren we echt op. In deze tijd is dat een flinke uitdaging, maar ik weiger daarin concessies te doen; het moet gewoon goed zijn! Medewerkers moeten er schik in hebben om het de mensen naar hun zin te maken, het gaat om het juiste gevoel. De meeste mensen uit ons team werken hier al jaren, ze zijn begonnen in de afwas en zo klaargestoomd voor het horeca-vak. Zij weten precies hoe we hier werken en kunnen probleemloos een grote partij draaien. Overigens ben ik nergens zonder mijn vrouw Sandra, die alles achter de schermen organiseert en chefkok en mede-eigenaar Mike Verkleij.’ 

 

‘Het uitgangspunt is altijd dat het bourgondisch, smaakvol en persoonlijk moet zijn’

Buiten
En als iedereen straks is bijgekomen van de feestelijke decembermaand kan er voorzichtig worden nagedacht over een zakelijk zomerevent. Daarvoor heeft de Heeren van Montfoort een nieuw pareltje: tuin de Hoge Waard, ook op loopafstand van de Heeren van Montfoort. Een prachtige aangelegde tuin waar alles kan: een borrel, barbecue, vergadering of zelfs een hei-dag. ‘Het is een fantastisch mooie plek’, vertelt Geke enthousiast. ‘Het is een openluchttuin met veel groen, waterpartijen en een prachtige fontein. En dat alles met uitzicht op de skyline van Montfoort. We kunnen de tuin helemaal naar wens inrichten, ook daarbij denken we alleen maar in mogelijkheden. Er is zelfs een mogelijkheid om te overnachten in de appartementen die bij de tuin horen.’

Steeds vaker krijgt Geke het verzoek of een evenement, borrel of diner ook buiten georganiseerd kan worden. ‘Mensen willen graag buiten zijn, vrij zijn.’ Op het grote terras bij de Heeren van Montfoort – waar je je als gast even in Zuid-Frankrijk waant – heeft hij daarom nu de mogelijkheid gecreëerd om de helft van het terras stijlvol te overkappen en te verwarmen zodat je het gehele jaar dit fantastische terras  kan inzetten voor uw event. ‘Daar kan je met gemak een borrel geven voor 25-75 personen. Uiteraard zorgen we ervoor dat het warm en sfeervol is. Zo kan je buiten zijn en toch het warme gevoel van binnen hebben.’

InterviewHoreca & RecreatieRestaurant/ barCateringEventsRecreatieLopikerwaardUtrechtWoerden