Zoeken

Gastronomisch genieten van het witte goud

Neem een zonnige voorzomerse avond, de polders van Haastrecht, een supersfeervol aangeklede kas, een topteam van bediening en keukenpersoneel én witte asperges, en je hebt een topavond te pakken. DON food & events en Grandi Vini organiseerden half mei het asperge-event “WIT GOUD” en dat smaakte naar meer!

Een compleet verzorgde avond inclusief zes gangen met in de hoofdrol witte asperges. Dat is wat er tijdens “WIT GOUD” op het programma stond. En de verwachtingen werden meer dan waargemaakt. De locatie, een speciaal opgezet pop-up restaurant in een kas naast restaurant Weids, is supersfeervol aangekleed, met een stuk of twintig mooi gedekte tafels en veel sfeervolle verlichting. Terwijl de zon langzaam achter de horizon verdwijnt, krijgen we heerlijke gerechten voorgeschoteld: een aspergesoep met twee verrassende amuses, een asperge zalmtartaar, asperge met een gepocheerd ei en hollandaise, schelvis met een mousse van asperge, kalfslende en een tartelette met een crémeux van witte asperges en karnemelk. De sommeliers van Grandi Vini schenken er steeds een bijpassende wijn bij en vertellen gepassioneerd waarom de wijn zo goed bij dat gerecht past.

‘Het is echt culinair genieten en dat komt met name door de bijzondere setting’

Veelzijdig product

‘Het is een lang gekoesterde droom om een pop-up setting te creëren waar een unieke locatie, gastronomie, beleving en concept samenkomen’, aldus Don Janmaat. ‘De asperge is een heel bijzonder product waar je veel kanten mee op kan. Vandaar dat dit perfect aansloot bij hetgeen we willden neerzetten.’ Het is echt culinair genieten en dat komt met name door de bijzondere setting. ‘In Nederland heb je te maken met het weer. Ondanks de unieke locatie is het belangrijk dat gasten wel comfort ervaren en dat we de wind en regen tegen kunnen houden. Met een kas lukt dat en heb je toch nog het mooie uitzicht en de beleving.’

Kunnen we volgend jaar de tweede editie van WIT GOUD verwachten? Don: ‘Het is supergoed bevallen en de reacties waren boven verwachting. Het leuke aan zo’n event is dat je kan laten zien wat je allemaal in huis hebt: een sterke keukenbrigade, culinaire verfijning, sterke concepten en een prachtig team. De samenwerking met Grandi Vini is ook uniek omdat Bernard (eigenaar, red.) en ik elkaar al zo lang kennen. Grote kans dus dat we het volgend jaar weer doen. Wellicht in een iets andere setting of op een andere locatie, dat houden we nog even geheim.’