fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

NU Art & Design breidt uit!

‘Het is een totaalconcept: van interieurplan tot designmeubels en als finishing touch de kunst’

Als Ria van Hemert iets meer dan twee jaar geleden aan haar omgeving vertelt dat ze een design- en kunstgalerie in Woerden wil beginnen, krijgt ze regelmatig de vraag: “waarom dáár?!”. Maar inmiddels weten klanten vanuit het hele land NU Art & Design te vinden én heeft ze onlangs haar showroom uitgebreid.

Bij aankomst op de Westdam ademt het pand van NU Art & Design al één en al klasse uit, maar bij binnenkomst in de inspirerende studio weet je helemaal niet waar je kijken moet. Ondanks dat er veel te zien is, straalt de ruimte toch rust uit. Ria: ‘Dat is natuurlijk mijn vak: ik verzorg de inrichting van onder meer woningen, hotels en restaurants. Vroeger deed ik dat naast mijn baan en dan bezocht ik galerieën om de interieuritems en de kunst te kopen voor het interieur. Toen dacht ik: waarom zou ik dat niet zelf gaan verkopen? Dan bied ik een totaalconcept: van interieurplan tot designmeubels en als finishing touch de kunst.’

Nieuwe showroom
Al snel voegen Ria en haar compagnons daad bij het woord en gaat het balletje rollen. Inmiddels weten steeds meer klanten, kunstenaars en merken Ria en haar collega Edith te vinden. Zo hebben ze exclusieve merken aan zich verbonden als Baxter, Knoll en ClassiCon, evenals kunstenaars uit binnen- en buitenland. ‘Vorig jaar werd ik benaderd door het Woerdense bedrijf QBTEC. Zij zijn expert op het gebied van professionele horecakeukens en hebben samen met GB Creations een ontwerp voor een designkeuken voor de consument ontwikkeld. NU Art & Design mocht exclusief dit keukenontwerp presenteren. Dat wilde ik graag, maar zo’n exclusief product moet wel de ruimte krijgen die het verdient. Daarnaast werd ik ongeveer gelijktijdig benaderd door het
Italiaanse designmerk Baxter met de vraag of ik dealer wilde worden van hun interieurcollectie. Vervolgens ben ik met de verhuurder van het pand gaan praten over extra ruimte.’ Een halfjaar geleden begon de verbouwing in het pand. Ria en Edith vlogen naar Italië om alle producten, materialen en stoffen te bekijken. ‘De collectie van Baxter én de designkeuken van QBTEC staan nu in onze nieuwe showroom die onlangs geopend is. Toen tijdens de opening de genodigden de ruimte binnenstapten en spontaan begonnen te klappen, raakte me dat. Die waardering voor mijn werk was voor mij een hoogtepunt.’

 

‘Als ik een ruimte binnenstap, zie ik vaak direct wat er niet klopt en wat nodig is om een interieur een eenheid te laten worden die de persoonlijkheid van mijn klant reflecteert’

Fijne samenwerking = gunfactor
Dat het creatieve er bij Ria altijd al in heeft gezeten, is duidelijk. ‘Als kind maakte ik van alles wat ik beetpakte wel iets. Ik zat uren op m’n kamer te ontwerpen, te knippen en te plakken. Bepaalde dingen kun je leren, maar als het echt in je zit en je bij je gevoel blijft, creëer je de mooiste dingen. Ik denk doordat ik mijn werk goed doe, ik fijn kan samenwerken, kwaliteit lever en alles met passie doe, het vanzelf is gaan groeien en bloeien. Daarnaast blijf ik altijd mezelf. Dat alles bij elkaar maakt denk ik dat ik een bepaalde gunfactor heb. Zelf vind ik een fijne samenwerking erg belangrijk in de keuze bij wie ik producten en diensten afneem. Als dat goed gaat, heeft diegene voor míj de gunfactor. En gaat er eens iets mis? Dan vind ik het belangrijk dat je daar goed over kunt praten met elkaar. We zijn tenslotte allemaal mensen.’

Verbinding in het interieur
Bij NU Art & Design kun je dus terecht voor interieuradvies en kunstobjecten. Maar je kunt ook het volledige interieur van je woning of zaak laten ontwerpen door Ria en haar team. ‘Soms kijk ik al mee vanaf het moment dat de bouwkundig architect nog aan het ontwerpen is. Als ik een ruimte binnenstap, zie ik vaak direct wat er niet klopt en wat er nodig is om een interieur een eenheid te laten worden die de persoonlijkheid van mijn klant reflecteert. In onze gallery verkopen we interieuriconen van gerenommeerde merken die ik toepas in een concept. Bij het ontwerpen vind ik het belangrijk dat kunst en interieur met elkaar in verbinding staan, zodat je rust in de ruimte creëert. Ze moeten elkaar versterken. En daar kan ook dat oude kastje van oma heel gaaf tussen staan, want dat maakt een huis persoonlijk. Het gevoel dat ik krijg als hetgeen wat in mijn hoofd zat daadwerkelijk tot leven is gekomen en mijn klant de wow-factor ervaart, is magisch. Dan weet ik: het past bij die persoon, het klopt.’

InterviewOntwikkelingenInterieurbouwWoerden