Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
ON STAGE REGIO WOERDEN TRAPT AF
16 juli 2021 | 1 minuten lezen

Onlangs is de feestelijke kick-off geweest van het beroepenfeest On Stage voor het VMBO-onderwijs in Woerden en Montfoort. De vier VO-scholen Kalsbeek College, Minkema College en Futura College in Woerden en Wellantcollege in Montfoort werken samen in dit nieuwe project.

On Stage is een door het ministerie van OCW erkende loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) voor VMBO-leerlingen die, sinds de eerste editie in 2007, inmiddels bijna twintig regio’s in het land draait. Vanaf schooljaar 2021-2022 dus ook in Woerden/Montfoort. Gemeente Woerden en gemeente Montfoort ondersteunen Regio Woerden On Stage.

Vorige maand werd On Stage in aanwezigheid van mentoren, schoolleiders, wethouders, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en andere belangstellenden gelanceerd bij de TechnoHUB in Woerden. Wethouder George Becht leidde de bijeenkomst in. Oprichter van On Stage Corine Korrel presenteerde de ins en outs van de LOB-methode die zij in 2007 ontwikkelde. Nanette Mostert is de projectleider van On Stage in de regio Woerden/Montfoortse. Vanaf september werken mentoren met hun VMBO-leerlingen toe naar het Beroepenfeest op 10 februari 2022 in de Milandhof in Zegveld. Daar ontmoeten de negenhonderd leerlingen uit verschillende leerjaren tweehonderd beroepsbeoefenaren, ondernemers en vakmensen die hen helpen keuzes te maken in beroep en opleiding, door te vertellen wat hun werk inhoudt. Elke leerling maakt er twee afspraken voor de Doe Dag op 24 februari 2022.

Aanmelden als beroepsoefenaar kan via de volgende link: www.regiowoerdenonstage.nl

OntwikkelingenOnderwijs & CultuurOnderwijsinstellingWoerden