fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Edwin is directeur van Technische Verenigde Bedrijven, een holding waar verschillende technische bedrijven deel van uitmaken, zoals Terberg Totaal Installaties, Technisch Beheer Nederland en
VR Techniek

0306860711

e.dullaart@tvb.eu

Passie als drijvende kracht in ondernemerschap

11 december 2023 | 2 minuten lezen

Keuzes maken op basis van je hart in plaats van je hoofd. In menig film de rode draad van het verhaal en de reden waarom iets een succes wordt of niet. Ook als ondernemer balanceer je dagelijks tussen deze twee uitersten. Wanneer kies je voor je onderbuikgevoel en wanneer voor de logica? Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat “passie” de drijvende kracht is achter ondernemerschap vanuit het hart.

Ondernemen vanuit het hart is een benadering van zakelijk leiderschap die gedreven wordt door toewijding, integriteit en de wens om een positief verschil te kunnen maken. Het gaat om het volgen van je persoonlijke intuïtie als ondernemer en het omarmen van creativiteit en innovatie. Als ondernemer werk je iedere dag vol passie aan het behouden en creëren van een waardevolle onderneming. Er zijn daarin verschillende type ondernemers te onderscheiden. Persoonlijk ben ik geen pionier die revolutionaire ideeën bedenkt, maar streef ik er elke dag naar om wat er al is beter te maken. Daarnaast pak ik iedere kans die ik zie met beide handen én vol passie aan. Zeker niet alleen vanwege de potentiële financiële voordelen, maar vooral omdat het waarde toevoegt aan het grotere geheel binnen onze bedrijven.

 

‘Het gaat om het volgen van je persoonlijke intuïtie als ondernemer en omarmen van creativiteit en
innovatie’

Wat ik het belangrijkste vind is continuïteit waarborgen op de lange termijn. Daarnaast is het waarde toevoegen aan een proces en/of behoefte van een klant cruciaal. De oprichting van onze TVB Academy is daar een goed voorbeeld van. De TVB Academy zit nog in een mooie ontwikkelingsfase, maar is nu al een plek waar eigen collega’s, jong en oud, zichzelf kunnen ontwikkelen. Als familiebedrijf hechten we veel waarde aan investeren in elkaar, niet omdat het moet, maar omdat het kan en het ons de mogelijkheid biedt om te groeien. De collega groeit als persoon en in kennis, en voegt hierdoor meer waarde toe aan de diensten bij onze klanten. Voor mij is dit een essentieel aspect van ondernemen vanuit het hart. De Academy is een belangrijke aanvulling op de bedrijven, zonder dat hier een direct financieel voordeel aan verbonden zit.

Naarmate de organisatie groeit merk ik echter ook dat het steeds lastiger wordt om mijn persoonlijke passie over te brengen op iedereen. Het is onontkoombaar dat er steeds meer keuzes gemaakt moeten worden op basis van logica en beleid. Het blijft daarin zoeken naar de juiste balans. Toch blijf ik ervan overtuigd dat een succesvolle ondernemer handelt vanuit een persoonlijke passie. Dat is iets wat ik dagelijks probeer te delen met mijn omgeving. Met als resultaat nieuwe innovatieve initiatieven voor de toekomst, die vol passie en vanuit het hart worden opgezet.

OntwikkelingenBouw & VastgoedInstallatietechniekLekstroomLopikerwaard