fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
De Droom van Schalkwijk
25 maart 2022 | 2 minuten lezen

De droom van Schalkwijk is een initiatief van de ouders van vier verstandelijk beperkte jongvolwassenen. Deze ouders maakten zich zorgen over de toekomst van hun kinderen als zij later zelf de zorg niet meer kunnen dragen. Ze hebben de handen ineengeslagen en zo ontstond ANBI Stichting De Droom van Schalkwijk. De start van de bouw is medio september.

‘De Droom van Schalkwijk wordt een fijne plek voor onze kinderen met veel buitenruimte om te wonen en te leven. Een plek waar ze uitgedaagd kunnen worden en waar ze zichzelf kunnen ontwikkelen. We bouwen een woon- en dagbesteding voor 24 jongvolwassenen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Daarnaast bouwen we een hooiberg en een familiehuis. Het familiehuis staat centraal en hier kunnen de ouders elkaar ontmoeten en hier kun je als ouder ook overnachten om bijvoorbeeld bij ziekte dicht in de buurt van je kind te zijn.

Het familiehuis en de hooiberg worden vanuit sponsoring gebouwd en hier kunnen we natuurlijk nog wel wat hulp bij gebruiken. Op onze website dedroomvanschalkwijk.nl kun je vinden hoe’, vertelt Sandra Uijterwaal een van de ouders.

Foto: Yvettestoutfotografie.nl

Lekstroom