fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
Cabaretier Diederik van Vleuten maakt hoopvolle videoboodschap voor Amersfoort
3 januari 2022 | 6 minuten lezen

Op initiatief van Flint heeft cabaretier en musicus Diederik van Vleuten de regio Amersfoort toegesproken in de troostende en hoopvolle videoboodschap “Amersfoort: moedig voorwaarts”. De film werd vlak voor de kerstdagen gelanceerd maar is nog steeds de moeite waard om te bekijken.

‘We leven in een tijd vol grote uitdagingen’, zegt Flint in een persbericht. ‘Een virus houdt de wereld in zijn greep, zo ook Amersfoort. Het is een zware tijd, waarin ook wij als podium van de stad niet kunnen doen waar we goed in zijn: het brengen van voorstellingen en concerten. Terwijl juist cultuur verlichting kan bieden en ons kan helpen de wereld en deze tijd te duiden. Daarom laten wij een kunstenaar aan het woord. Flint vroeg Diederik van Vleuten, cabaretier en meesterverteller, om de regio Amersfoort een hart onder de riem te steken. Amersfoorters Maurice van Wijk en Gijs Hoekstra zijn gevraagd de film te maken.

Het verhaal van Diederik is er één van hoop. ‘Als mens zijn we in staat tot de creatie van prachtige dingen’, zo zegt hij in de video. ‘Kijk maar naar Rembrandt of Vermeer, of “onze” Mondriaan. Tot op de dag van vandaag weten kunstenaars onze geesten te betoveren en ons sprakeloos achter te laten. De kracht van de kunsten, met of zonder grote k. Dat wat wordt gecreëerd, houdt ons gaande. In moeilijke tijden brengt het ons troost, hoop en licht. Het geeft ons de moed om door te gaan. Daarom zeggen wij: Amersfoort: moedig voorwaarts.’

De video is speciaal gemaakt voor de regio Amersfoort, om hen troost en hoop te bieden. Op 26 april 2022 hoopt Diederik van Vleuten zijn voorstelling “Moedig Voorwaarts” te spelen in Flint.

De video is te bekijken via www.flint.nl/moedigvoorwaarts.

InterviewOntwikkelingenEventsRecreatieOnderwijs & CultuurTheaterEemvallei