Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

‘De balans vinden kan ook pijn doen’

EEN OPEN GESPREK MET THE ADMINPEOPLE-EIGENAAR HAROLD VAN AART

 

Soms heb je diepe dalen nodig om jezelf terug te kunnen vinden. Dat ondervond Harold van Aart, eigenaar van The AdminPeople én voorzitter van FC Oudewater. Hij ging begin 2020 door een behoorlijke mentale dip, maar voelt zich daarna meer in balans dan ooit. En nu zijn bedrijf ook nog eens vijftien jaar bestaat, is er geen beter moment om de balans op te maken. 

Het begon ergens eind 2019. Niets leek te lopen zoals hij wilde en de doelen die hij had, kwamen maar niet snel genoeg dichterbij. Hij bleef zichzelf allerlei vragen stellen en vooral in zijn hoofd verwijten maken. ‘Het voelde soms alsof ik verschillende karakters in mijn hoofd had. Karakters die “mijn fundament” lieten wankelen doordat er altijd interne kritiek was. Ik volgde daarvoor uiteindelijk de niet zo bekende VoiceDialing therapie. Zeer intensief en zeker niet alledaags, maar voor mij uiteindelijk wel super effectief.’ Dankzij de therapie ontdekte Harold dat hij een aantal voor hem persoonlijke situaties en levensgebeurtenissen op een bepaalde wijze had beleefd die uiteindelijk aan de basis van de mentale dip hebben gestaan.

Een hond

Zijn therapeut raadde hem vervolgens aan weer een hond te nemen, nadat de vorige door een scheiding niet meer bij hem waren. ‘In eerste instantie nam ik een te jong afgekeurde douane-hond in huis, maar dat werkte niet helemaal voor dat dier. Daarna ben ik op zoek gegaan naar een pup en zo kwam golden retriever Tom in mijn leven. Hij is inmiddels bijna een jaar bij me. Het is een hele energieke mannetjeshond en vol met uitdagingen, maar zijn komst hielp me om een nieuwe structuur in mijn leven aan te brengen

Daarnaast verfde hij zijn hele huis, richtte de boel opnieuw in, las diverse zelfhulpboeken en bleef gewoon werken. ‘Mijn bedrijf bleek meer een spiegel van mijzelf te zijn dan ik had gedacht. Elke dag toch een uitdaging en zakelijk succes stimuleerde het doorzettingsvermogen en gaf positieve energie.’

Inmiddels zit hij weer goed in zijn vel. De therapie, Tom, de ondersteuning van zijn zoon, dochter, zakenpartner en zijn buren hebben er toe bijgedragen dat het fundament nu stevig staat.

‘Mijn doel is nooit veranderd: de juiste mensen aan elkaar koppelen’

Ook de arbeidsmarkt verandert

Terwijl Harold als persoon misschien wel voorgoed veranderde, veranderde de arbeidsmarkt – waar zijn bedrijf The AdminPeople op gestoeld is – net zo hard. ‘Alles wat ik de afgelopen 25 jaar over detacheren en werving en selectie geleerd heb, kan bij wijze van spreken overboord, want het beweegt allemaal anders. De overheid stimuleert vaste contracten meer dan ooit (terwijl wij als bedrijf flexwerk in de arbeidsmarkt op een “duurzame” manier willen verankeren) en potentiële kandidaten laten zich op een andere manier op de arbeidsmarkt  zien. Mijn doel is echter nooit veranderd: de juiste mensen aan elkaar koppelen. Ik weiger cv’s snel over de schutting te gooien, in de hoop dat er een goede tussen zit. Ik wil eerst met mensen praten (zowel de werkgever als werknemer) en dan kijken of het een match is. Inschatten of het past, zo objectief mogelijk en niet “bedwelmd door noodzaak en druk”, dat is mijn rol. Ik wil uitvinden waarom een cv zo is gelopen als ‘ie is gelopen. Welke dingen heeft iemand meegemaakt en wat heeft hem of haar gemaakt tot hoe hij of zij is? Ondanks dat ik dit voor mezelf moeilijk vond, kan ik bij anderen juist heel goed inschatten hoe iemand in elkaar steekt. Het is net als de schilder bij wie thuis de verf van de muren bladdert.’

Momenteel is de markt pittig. ‘Bedrijven voelen de druk van het missen van personeel, daarentegen zitten niet alle kandidaten in de stand van een andere baan zoeken en is het soms een uitdaging om contact te krijgen. Bedrijven maken af en toe onder druk ook overhaaste keuzes, zoals hoge salarissen. Daar proberen we in te adviseren. Plezier, flexibiliteit en er toe doen, zijn belangrijkere dragers van het binden van medewerkers.’

Harold z’n ambities zijn genuanceerder geworden. ‘Ik run mijn bedrijf om geld te verdienen. Niet omdat “de wereld” vindt dat je als ondernemer miljonair worden na moet streven. Mijn succes zit hem in de plaatsingen die ik doe, en daarvoor krijg ik ook het vertrouwen van veel ondernemers. Dat geldt overigens ook voor mijn voorzitterschap bij FC Oudewater. Ik doe het niet voor mezelf, maar om de club te helpen. Dat leden in een gezonde en stabiele omgeving sport kunnen beoefenen. Een omgeving waarin iedereen met zijn talenten zijn dromen mag laten uitkomen op zijn positie. Niet iedereen bereikt de top, belangrijker is dat je tevreden bent met waar je speelt en met plezier het spel beleeft.’

Kortom, na 57,5 jaar blijkt het leven een harde leerschool te zijn geweest, maar Harold weet inmiddels hoe hij zijn ervaringen ten goede kan inzetten. ‘Ik kan nog heel veel moois doen voor de wereld en de mensen om mij heen. Ik voel me rustiger en stabieler dan ooit en dat werkt door in alles wat ik doe. Dat gun ik iedereen.’

 

Website

theadminpeople.nl

InterviewOntwikkelingenDienstverleningUitzendbureauLopikerwaard