fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt
Dealerbedrijven Severs Breeman verkocht aan Dusseldorp en Van Poelgeest 
9 januari 2024 | minuten lezen

Severs Breeman Automotive heeft haar BMW en MINI dealerbedrijven verkocht aan Dusseldorp Automotive en Van Poelgeest. Dusseldorp neemt de vestigingen in Rotterdam-Noord en Zuid over en Van Poelgeest koopt de bedrijven in Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden, zo meldt het familiebedrijf in een persbericht.

Severs Breeman Automotive ontstond als fusie tussen Breeman Automotive en Hans Severs. Beide familiebedrijven besloten om in 2021 de krachten te bundelen in het Groene Hart en de regio Rotterdam. Vanwege de huidige ontwikkelingen in de automotive, de transitie van BMW Group naar het agentenmodel en de toenemende consolidatie naar enkele grote dealergroepen, hebben de families Severs en Breeman besloten om de toekomst van hun dealerbedrijven in handen te leggen van twee grote single brand dealerholdings. “Wij herkennen in Dusseldorp en Van Poelgeest de drive en passie voor die prachtige merken BMW en MINI. Hun cultuur en klantenbenadering sluiten goed aan bij de wijze waarop wij onze bedrijven altijd hebben geleid”, laat de directie van Severs Breeman weten in hun persbericht.

Dusseldorp Automotive startte in 1959 als eerste officiële BMW dealer van Nederland in Apeldoorn. In de jaren die volgden vestigde Dusseldorp zich in Deventer en door overnames groeide het bedrijf door met vestigingen in Hoogeveen en Zwolle (2012), Alkmaar, Hoorn en Oostzaan (2016), Den Haag (2019) Assen en Groningen (2022) en in 2023 nog Brielle, Schiedam en Wateringen. Dusseldorp heeft inmiddels een prominente marktpositie in Zuid-Holland.

“Wij kennen de families Breeman en Severs al heel lang”, vertelt Richard Dusseldorp, Algemeen Directeur van Dusseldorp Automotive in het persbericht. “Wij zijn er trots op dat onze bedrijven samenkomen. De vestigingen in Rotterdam passen uitstekend bij het al bestaande dealernetwerk van ons in de regio’s Den Haag en Schiedam.”

Van Poelgeest is net als Dusseldorp een exclusieve BMW Group contractpartner die de laatste 20 jaar door overnames sterk is gegroeid. De oudste vestiging van Van Poelgeest ligt in Amstelveen aan de A9 en is onlangs compleet vernieuwd. Na de overname van de vestigingen in Heemstede en Noordwijk (2006), volgden Amersfoort en Hilversum (2015), Naarden (2016) en Amsterdam (2020).

Algemeen Directeur Harry Baltus in het persbericht: “Het karakter van de dealerbedrijven in Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden en de manier van denken en doen van de teams binnen deze vestigingen sluiten uitstekend aan bij de visie op klantbeleving van Van Poelgeest. Wij gaan de klanten in het prachtige Groene Hart straks samen verrassen, elke dag weer.”

Anne Brons, CEO van BMW Group Nederland, ondersteunt de overname van de Severs Breeman bedrijven door Dusseldorp en Van Poelgeest, zo staat in het persbericht vermeld. “Ons dealernetwerk verandert in hoog tempo en dat is ook nodig in deze markt. We kijken terug op een mooie samenwerking, zowel met  Hans Severs als met Frits Breeman. Zij hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de marktpositie die BMW Group op dit moment heeft. Respect hebben we ook voor de keuze om de dealerbedrijven te verkopen aan twee grote partners. Onze waardering ook voor de manier waarop deze partijen met elkaar tot overeenstemming zijn gekomen. Met deze netwerk aanpassingen zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet”.

De overname is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument en Markt). Naar verwachting zal de beoogde transactie eind februari 2024 afgerond zijn.

Over Severs Breeman
Severs Breeman Automotive ontstond in 2021 als de fusie tussen BMW dealers Breeman en Hans Severs. Breeman heeft dealerlocaties in Rotterdam-Noord, Rotterdam-Zuid en Gouda en Hans Severs heeft vestigingen in Alphen aan den Rijn en Woerden.

AutodealerOvernameWoerden