fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Dit is... Inge Roode

Het leven neemt soms een wending waar je niet op gerekend hebt. Dit kan slecht uitpakken, maar ook iets positiefs opleveren.

Inge Roode durft inmiddels wel te stellen dat het laatste bij haar het geval is. Haar “nieuwe” bedrijf Roode Recruitment is uit de startblokken geschoten.

Wie is deze ondernemer?
We schetsen een portret. 

Durven loslaten
‘Ik heb bijna vijf jaar Banenbranderij gerund, een uitzendbureau in het centrum van Woerden. Naast het uitzenden maakten ook webdesign, een barista-café en flexwerkplekken onderdeel uit van het bedrijf. We zaten op een prachtige locatie en het liep goed, maar vorig jaar besloot ik me alleen te gaan richten op dat waar ik goed in ben: uitzenden, werving en selectie. Het was wel even een stap, maar spannend vond ik het niet. Het is spannend als je een bedrijf vanaf nul moet beginnen. Ik ben al vierenhalf jaar succesvol met een uitzendbureau. Wat kan er misgaan als ik me aan mijn eigen kernwaarden vasthoud? Soms moet je iets loslaten om verder te kunnen.’ 

Vermenigvuldigen
‘Vlak nadat de berichten over de naamswijziging waren doorgesijpeld in Woerden en omgeving, kreeg ik een telefoontje van Eric van Beers, eigenaar van ITO Opleidingen in Montfoort. Ik werkte al met hem samen, met name voor zijn chauffeursopleidingen. Hij stelde voor om onze samenwerking uit te breiden en om mijn bedrijf in zijn bedrijfspand onder te brengen. Een mooie kans. Als je kunt delen, kun je ook vermenigvuldigen. Sinds 1 juni ben ik inhouse bij ITO in Montfoort gevestigd. In augustus zijn er twee nieuwe medewerkers in dienst gekomen. Groener dan groen in het uitzendvak, maar twee authentieke persoonlijkheden met de juiste instelling en persoonsbenadering. We zijn dan alweer met vier, want Betty, die de administratie bij Banenbranderij deed, is er ook nog. Een hele nieuwe dynamiek dus!’

 

‘Ik sta voor arbeidsbemiddeling zoals het ooit bedoeld is’

Naam van de hond
‘Ik sta voor arbeidsbemiddeling zoals het ooit bedoeld is, met een heel persoonlijke aanpak. Die geautomatiseerde matchingplatforms, daar zie ik niks in. Een computer praat namelijk niet. Ik ken mijn klanten en zij mij. Laatst werd ik nog benaderd door een bedrijf hier uit de buurt, met de vraag naar productiemedewerkers. Ik had hem al een jaar niet gesproken, maar toch wist hij me weer te vinden. Dat komt onder andere omdat we elkaar kennen. Ik weet bij wijze van spreken hoe zijn hond heet en hij weet dat ik een zoon heb. Ook de kandidaten die ik wil plaatsen, leer ik eerst goed kennen. Zo komt de klant niet voor verrassingen te staan en weet de kandidaat ook waar hij komt te werken.’

Grote bek, klein hartje
‘Ik heb iets met transport en logistiek. Deze branches kan ik goed verstaan, denk ik. Het zijn harde werkers, met vaak een grote bek en een klein hartje. Ik heb in die sector ook heel loyale klanten. Banenbranderij kreeg een keer te maken met een faillissement van het bedrijf dat de backoffice voor onze salarisadministratie deed. Tachtig mensen die via mij in dienst waren, kregen niet betaald. Dat heb ik toen uit eigen zak gedaan. Ook nu hebben klanten weer te maken gekregen met veranderingen, waaronder een naamswijziging.  Ik zou me goed kunnen voorstellen dat sommigen uit onrust ergens anders zouden gaan kijken. Maar ze zijn gebleven en hadden vertrouwen dat alles weer op zijn pootjes terecht zou komen.’

 

Geef me er tien ‘Samen met ITO willen we werken aan het leeghalen van de kaartenbak van de sociale dienst, de bijstand en het UWV. Er wordt bij die instanties nog steeds veel te weinig naar poppetjes gekeken, waardoor mensen ondergesneeuwd raken in het arbeidsproces. Geef mij tien statushouders en ik zet ze aan het werk. Die hebben hele andere belangen bij werk en willen gewoon wat doen. Hier in Montfoort kunnen we ze binnenhalen, opleiden en uitzenden. Trainingen gaan van BHV tot heftruckchauffeur en als er trainingen bij moeten komen, regelen we dat. Dan kun je tegen een klant zeggen: geef ons vier maanden en de garantie op twaalf banen, dan geven wij de garantie dat ze geschoold en klaargestoomd bij je komen werken.’

Werken aan vrijheid ‘Het voelt arrogant om te zeggen dat ik niet meer wil werken als ik 55 ben. Daarom zeg ik altijd dat ik werk aan vrijheid. Ik ben iemand met een hang naar ruimte en vrijheid. Ik ben in mijn leven 28 keer verhuisd, dat is wellicht een teken dat ik niet in een vast huis moet wonen of tot mijn zeventigste dagelijks in een kantoor moet zitten. Als ik een telefoon en laptop heb, kan ik overal mijn ding doen. Maar, first things first: dit moet eerst een goed geoliede machine worden. Uiteindelijk wil ik vier recruiters in dienst hebben, zodat ik me kan richten op het relatiebeheer en bemiddeling van high potentials en directeuren/managers. Als dat uiteindelijk goed loopt, kan ik het mezelf veroorloven om hier niet elke dag te hoeven zijn. Misschien ga ik op een dag wel met een camper reizen met daarin een mobiel uitzendbureau. Lijkt me mooi.’


6 X INGE
Eerste wat ik doe als ik opsta:‘Kopje koffie in de tuin, dan een stuk wandelen met mijn labradoodle Micky.’ 
Een dag is geslaagd als:‘Iemand na een intakegesprek aangeeft dat hij of zij gehoord is.’
Mijn beste beslissing ooit:‘Een sabbatical van anderhalf jaar, waarin ik mezelf opnieuw gevonden heb.’
Eerste baantje:‘Inpakker bij Grozette toen ik zestien was. Dat is overigens nu een klant.’
Motto: ‘Blijft authentiek, dat is het meest duurzaam!’
Dit zou ik doen met een miljoen: ‘Een stukje grond met een houten huis kopen, met daarop een loods voor de camper, een buitenkeuken, twee geiten en kippen.’

InterviewOntwikkelingenDienstverleningUitzendbureauLopikerwaardWoerden